Guvernul a adoptat astăzi 17 hotărâri, 6 memorandumuri şi 8 puncte de vedere

C.R.
Politică / 6 iulie 2017

Guvernul a adoptat şi a luat act în şedinţa din 6 iulie 2017 de 17 hotărâri, şase memorandumuri şi opt puncte de vedere, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei. Primul proiect de lege priveşte aderarea României la Convenţia internaţională vizând standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/atestare şi efectuare a serviciului de cart pentru personalul navelor de pescuit a Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) adoptată la 7 iulie 1995 în cadrul conferinţei internaţionale de la Londra. Al doilea proiect de lege vizează modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 vizând omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România.

Prima hotărâre priveşte aprobarea Protocolului de amendare, semnat pentru aprobarea Protocolului de amendare, semnat la Bucureşti la 4 noiembrie 2015 şi la Sofia la 14 decembrie 2015, a Protocolului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Ministerul Apărării din Republica Bulgaria vizând pregătirea personalului militar şi civil pe bază de reciprocitate, semnat la Sofia, la 29 martie 2000. A doua hotărâre vizează actualizarea anexei nr. 15 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

A treia hotărâre priveşte actualizarea valorii de inventar a unor bunuri din domeniul public al statului aflate în administrarea direcţiilor de sănătate publică judeţene, instituţii subordonate Ministerului Sănătăţii. A patra hotărâre vizează actualizarea valorii de inventar a unor bunuri aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Spitalului General Căi Ferate Paşcani, unitate care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor, prevăzute în anexa nr.16 la HG nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

A cincea hotărâre priveşte transmiterea unei părţi dintr-un imobil aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Aeroclubului României, instituţie publică care funcţionează în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru actualizarea anexelor nr.4 şi nr.16 la Hotărârea Guvernului 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului 129/1996 pentru transmiterea unor imobile proprietate publică a statului, situate în sectorul agricol Ilfov şi Suceava.

A şasea hotărâre vizează înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea. A şaptea hotărâre priveşte transmiterea din domeniul public al statului în domeniul său privat a unor construcţii aflate în administrarea Penitenciarului Craiova din subordinea Adminstraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în vederea scoaterii din funcţiune şi demolării.

A opta hotărâre vizează modificarea şi completarea anexei nr.14 la HG nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. A noua hotărâre priveşte actualizarea valorii de inventar a unui bun imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Justiţiei şi transmiterea unei părţi din acesta în domeniul public al Municipiului Rădăuţi. A zecea hotărâre vizează modificarea anexei nr.9 la HG nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

A 11-a hotărâre priveşte modificarea anexei 43 la HG 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. A 12-a hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Serviciului Român de Informaţii a unui teren fără construcţii aflat în domeniul public al statului. A 13-a hotărâre priveşte trecerea din domeniul public al statului în domeniul său privat al a unor construcţii aflate în administrarea Serviciului Român de Informaţii, în vederea scoaterii din funcţiune şi desfiinţării.

A 14-a hotărâri vizează eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi. A 15-a hotărâre priveşte aprobarea normativelor de cheltuieli pentru activităţile organizate în cadrul zilelor în care va avea loc exerciţiul multinaţional Saber Guardian, acţiune de protocol cu caracter deosebit organizată de Ministerul Apărării Naţionale în colaborare cu Comandamentul American din Europa în România: 11-22 iulie 2017. A 16-a hotărâre vizează alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2017 pentru judeţul Vrancea. A 17-a hotărâre a fost luată pentru modificarea punctului III lit.a) din anexa la HG nr. 267/2016 vizând aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2016-2017.

Primul memorandum are tema: Aprobarea negocierii şi semnării Programului de cooperare culturală între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze. Al doilea memorandum are tema: Aprobarea negocierii Programului de cooperare în domeniul învăţământului superior între Ministerul Educaţiei Naţionale din România şi Ministerul Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice din Republica Algeriană Democratică şi Populară. Al treilea memorandum are tema: Negocierea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Socialiste Vietnam vizând cooperarea în prevenirea şi combaterea terorismului şi criminalităţii.

Al patrulea memorandum are tema: Aprobarea de către Guvern a ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat ale căror cheltuieli, inclusiv proiectele de investiţii publice prioritare, care vor fi prezentate în Strategia fiscal-bugetară pentru 2018-2020. Al cincilea memorandum are tema: Aprobarea negocierii Contractului cadru de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 1 miliard euro pentru acoperirea parţială a contribuţiei bugetului de stat la finanţarea Programului Operaţional Infrastructură Mare pentru sectorul transporturi: aprobarea semnării şi acordarea împuternicirii de semnare de către ministrul finanţelor publice.

Al şaselea memorandum are tema: Aprobarea Planului de acţiune pentru îndeplinirea condiţionalităţii: "Promovarea unor investiţii sustenabile din punct de vedere economic şi de mediu în sectorul deşeurilor, în special prin elaborarea de planuri de gestionare a deşeurilor în conformitate cu Directiva vizând deşeurile şi cu ierarhia deşeurilor"şi desemnarea unui responsabil naţional pentru soluţionarea aspectelor stringente pentru gestionarea deşeurilor. Singura notă priveşte actualizarea Planului Anual de Lucru al Guvernului (PALG) pentru semestrul II 2017.

Primul punct de vedere al Guvernului priveşte propunerea legislativă pentru modificarea Legii 350 din 21 iulie 2006 a tinerilor, iniţiată de senatorul Cseke Attila şi un grup de senatori UDMR. Al doilea punct de vedere al Guvernului vizează propunerea legislativă intitulată "Lege privind interzicerea temporară a exportului de lemne de foc", iniţiată de deputatul PNL Corneliu Olar împreună cu un grup de parlamentari PNL, PSD, UDMR, PMP, Minorităţi Naţionale. Al treilea punct de vedere al Guvernului priveşte propunerea legislativă de protejare a suprafeţelor forestiere din România, iniţiată de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru. Al patrulea punct de vedere al Guvernului vizează propunerea legislativă pentru modificarea Legii 85/2014 vizând procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, iniţiată de senatorul Ecaterina Andronescu şi un grup de parlamentari PSD.

Al cincilea punct de vedere al Guvernului priveşte propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 188/1999 vizând Statutul funcţionarilor publici, republicată, iniţiată de deputatul PNL Florin Roman împreună cu un grup de parlamentari PNL. Al şaselea punct de vedere al Guvernului vizează propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, iniţiată de senatorul PNL Răducu-George Filipescu împreună cu un grup de parlamentari PNL.

Al şaptelea punct de vedere al Guvernului priveşte propunerea legislativă vizând unele măsuri de reorganizare şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202 din 9 noiembrie 1998 vizând organizarea Monitorului Oficial al României, republicată, iniţiată de deputatul Ionuţ Stroe împreună cu un grup de parlamentari PNL şi USR. Al optulea punct de vedere al Guvernului vizează proiectul de lege vizând aprobarea OUG nr. 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi la amendamentele formulate în cadrul dezbaterilor din Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb