Guvernul a adoptat o hotărâre privind vânzarea a 1% din pachetul de acţiuni OMV Petrom către foştii angajaţi

G.D.
Piaţa de Capital / 9 iunie 2022

Guvernul a adoptat o hotărâre privind vânzarea a 1% din pachetul de acţiuni OMV Petrom către foştii angajaţi

Guvernul a adoptat o hotărâre privind vânzarea pachetului de acţiuni din capitalul social al companiei OMV Petrom, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de govern, potrivit Economedia.

"Pe final aş semnala şi Hotărârea de Guvern privind vânzarea pachetului de acţiuni din capitalul social care trebuia efectuată ca urmare a obligaţie asumată de Guvern în punerea în executare a deciziei civile 2370 din 8 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul 1442/2/2015. Acest act normativ necesar pentru a reduce riscul rezultat din această deciziei concomitent cu analiza efectelor implicite şi de impact care derivă din diminuarea cotei de participaţi a statului român la capitalul social al OMV Petrom SA", a declarat Dan Cărbunaru.

Ministerul Energiei a publicat la începutul lunii iunie în transparenţă decizională un proiect de hotărâre de Guvern prin care se pregăteşte să vândă foştilor salariaţi ai OMV Petrom un pachet de acţiuni de aproape 1%, la preţul de 0,2158 lei/acţiune.

"Se aprobă vânzarea de către Ministerul Energiei în mod direct către salariaţii Societăţii Naţionale a Petrolului "Petrom" S.A. Bucureşti, denumiţi în continuare persoane îndreptăţite, a unui număr de 382.103.818 acţiuni nominative, dematerializate, emise de Societatea "OMV Petrom" S.A. - Bucureşti, reprezentând un procent de 0,999% din valoarea de 3.821.038.185,9 lei a capitalului social înregistrat la data de 23.07.2004, data semnării contractului de privatizare cu investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria", scrie în proiectul de lege.

Astfel, acest proiect pune în aplicare o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justişie din 8 mai 2019 prin care se cere Guvernului să adopte o hotărâre în vedea vânzării acţiunilor OMV Petrom în limita a 8% din capitalul social.

Vânzarea acţiunilor se realizează la acelaşi preţ/acţiune cu care acţiunile emise de societate s-au vândut către investitorul strategic OMV AKTIENGESELLSCHAFT Austria, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 0,0525 Euro conform hotărârii Adunării Generale Extraordinare a S.C. "Petrom" - S.A. Bucureşti din 14.09.2004, publicată în Monitorul Oficial, Partea a IV-a la data de 28.09.2004, respectiv la preţul de 0,2158 lei/acţiune.

Achiziţionarea acţiunilor oferite în vânzare se realizează doar către persoanele Îndreptăţite, în mod individual. Acţiunile nevândute ca urmare a neexercitării dreptului de cumpărare şi/sau neachitării preţului acestora, în termenele şi condiţiile stabilite prin ordinul ministrului energiei prevăzut la art. 4, rămân în proprietatea statului român.

Potrivit proiectului, se interzice înstrăinarea acţiunilor achiziţionate de către persoanele îndreptăţite pentru o perioadă de 1 an, calculată începând de la data transferului dreptului de proprietate a acestora.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. CUM ? DOAR ATAT ???? NU TREBUIA 8%???? NUMAI ESCROCI!!!! MAI INTAI A VRUT SA NI LE IA LIVIU LUCA APOI LE FURE TARICEANU SI GASCA LUI ;IAR ACUM INSFARSIT PSD+ PNL LE IMPART INTRE EI: TOT N_AM SCAPAT DE ESCROCI . MAI EXISTA DREPTATE ??? NOI SALARIATI IN 2004 LA MOMENTUL PRIVATIZARII AVEAM DREPTU SA CUMPARAM ACT SNP LA PRETUL LA CARE LE_A VINDUT STATUL OMV_ULUI .DECI AU TRECUT 18 DE ATUNCI ANI CU PROCESE CASTIGATE IN INSTANTA .!!!! SA NU SE BUCURE DE ACESTE ACTIUNI CEI CARE LE IAU FARA VOIA NOASTRA :AMIN!!!

    1. ...

      pana la 8% putea fi si 1 actiune

      daca vrei actiuni cumpara de pe bursa, ca toata lumea...

      RASPUNS pentru anonimul 1.3 Draga anonim, daca ai fi lucrat in conditiile in care au lucrat cei din Petrom ai fi inteles! Stiu ca nu poti sa intelegi dar legile trebuie respectate de toata lumea.Pana acum unii au respectat legea altii nu.Trbuie sa intelegi ca actiunile nu sunt gratis nu cerem pomana noi cerem doar dreptul nostu de a cumpara acele act. asa cum s-a hotarat!.Probabil faci parte din acei beneficiari care abia asteapta sa se infrupte si ei altfel nu vad de ce atata ura.Cand vei lucra zi si noapte indiferent de sarbatori in toxicitate maxima de benzen, toluen,ortoxilen ,paraxilen, acid sulfuric acid clorhidric ,oxid de etilena etc..n -am mentionat decat o parte din produsele cu care se lucra zilnic si toate cu risc cancerigen atunci ai intelege .iti trebuie multa intelepciune!

      Asa s-a facut intelegerea sa primiti 8%, ei au dat doar la OMV voua v-au dat teapa.

    Legea spune "pana la 8%", deci au voie.

    Ce nu se spune e însă, este ca peste 180 zile de la final termen lege 173 se emit norme, ptr vânzare pana la 31.12. 

    Și când te gândești ca, unii idioți, își făceau planuri. 

    Urmează instante bani pierduți, avocați câștigători.. etc. 

    În final , Rusia( pardon , Austria), câștiga. 

    Și lângă ei câțiva vânzători:

    Năstase rămâne cu stampila ca a vândut PETROM-ul, lângă el , Băsescu și alți trepăduși, Virgil Popescu, cu soție in legatura cu OMV, și Bode cu ceva veri, similar, Radu Caprau( o fi luat împrumut de la Velithcov), cu venit " nesimtit", iar ptr gaze...ROMANI, MANCATI FASOLE! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb