Guvernul a aprobat plafoanele pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal

D.I.
Politică / 18 aprilie 2018

Guvernul a aprobat plafoanele pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal

Guvernul a aprobat, astăzi, o hotărâre iniţiată de Ministerul Agriculturii privind plafoanele pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Într-o conferinţă organizată la Palatul Victoria, Nelu Barbu a precizat: "Se vor încadra în suma maximă de 79,161 milioane de euro. Se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2018, de asemenea, şi prin modalitatea de stabilire a cuantumului pe unitatea de măsură aferente acestora. Plafoanele notificate Comisiei Europene se modifică prin mecanismul de transfer de fonduri între măsurile de sprijin cuplat în conformitate cu prevederile din Regulamentul delegat nr. 639/2014".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că este vorba despre "fonduri transferate către producţia de sfeclă de zahăr, tomate pentru industrializare cultivate în câmp, legume cultivate în sere şi solarii, cum ar fi tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi/ sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete, pentru consum în stare proaspătă".

Tot în domeniul agriculturii, Executivul a modificat OUG 49/2015 pentru "a nu fi blocate subvenţiile pentru sectoarele agricole".

În acest sens, Barbu a explicat: "Prin acest act normativ astăzi se completează cadrul legislativ naţional pentru a putea asigura stabilitatea economică şi financiară pentru beneficiarii care au respectat angajamentele luate în conformitate cu documentele programatice aprobate prin decizii ale Comisiei Europene. Măsura este necesară în situaţiile în care există o decizie a Comisiei Europene de aprobare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care nu mai poate fi modificată. Şi, ca urmare a unor modificări făcute de organismele Comisiei Europene, apar opinii diferite faţă de prevederile din programul aprobat iniţial prin decizie. Şi atunci s-a luat această decizie de a sprijini sectorul agricol prin alocarea temporară a sumelor necesare de la bugetul de stat pentru asigurarea finanţării componentei reprezentând fonduri externe nerambursabile aferente plăţii pentru cazul în care există astfel de opinii diferite până la armonizarea acestor opinii".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb