GUVERNUL A DECIS: Peste 1800 de salariaţi vor fi concediaţi

Maria Manta
Ziarul BURSA #Politică / 29 decembrie 2005

"Electroputere" SA Craiova şi Uzina de Valorificare a Cenuşilor de Pirită SA Tîrgu Măgurele se află pe lista societăţilor comerciale din portofoliul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) care efectuează concedieri colective, conform unei hotărîri adoptată recent de Guvern. La "Electroputere" SA Craiova a fost propusă disponibilizarea a 600 de persoane, iar la UVCP Turnu Măgurele - 67 persoane. Pentru atenuarea impactului social, salariaţii disponibilizaţi vor beneficia de plăţi compensatorii, indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare, potrivit legislaţiei în vigoare. Pentru anul 2006, plata acestor drepturi însumează 67,078 miliarde lei.

De asemenea, pe lista societăţilor comerciale din portofoliul AVAS, care efectuează concedieri colective au fost adăugate alte cinci societăţi care fac obiectul privatizării - "Nitrofertilizer" SA, "Nitrotrans" SA, "Nitroexplosive"s SA, "Nitrocontrol" SA, "Nitroservice" SA.

Pentru cele cinci societăţi, desprinse în cadrul procesului de divizare parţială a "Nitramonia" SA Făgăraş, măsurile de concediere colectivă vizează un număr de 220 de salariaţi la "Nitrofertilizer", 27 salariaţi la "Nitrotrans", 106 salariaţi la "Nitroexplosives", 30 salariaţi la "Nitrocontrol" şi 162 salariaţi la "Nitroservice". Angajaţii disponibilizaţi vor beneficia de plăţi compensatorii, indemnizaţie de şomaj, venituri de completare. La data de 23 februarie 2005 a fost instituită administrarea specială la cele cinci societăţi comerciale, în vederea monitorizării întregii activităţi şi pregătirii acestora pentru privatizare. În cadrul procedurii de administrare specială, una din măsurile necesare privatizării acestor societăţi o reprezintă reducerea cheltuielilor, inclusiv prin analizarea numărului optim de personal pentru continuarea activităţii. Pentru diminuarea pierderilor şi micşorarea volumului datoriilor neachitate, fiecare dintre cele cinci societăţi comerciale şi-a propus măsuri de reducere a cheltuielilor din activitatea de exploatare, inclusiv a cheltuielilor de personal.

Lista societăţilor şi companiilor naţionale, precum şi a societăţilor comerciale aflate sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Economiei şi Comerţului care efectuează concedieri colective va fi suplimentată cu trei noi întreprinderi, care vor disponibiliza un număr total de 614 angajaţi. Pe listă sînt incluse societăţile comerciale Smart SA, Petrotrans şi ICEMENERG Service. Cele trei societăţi vor efectua concedieri colective potrivit propriilor programe de restructurare, aprobate în Consiliile de Adminis-traţie ale fiecărei societăţi. Astfel, Smart SA va concedia 164 de angajaţi, Petrotrans - 400 de salariaţi şi ICEMENERG Service va disponibiliza 50 persoane. Salariaţii disponibilizaţi vor beneficia de plăţi compensatorii şi de alte măsuri de protecţie socială conform OUG nr. 8/2003 privind stimularea procesului de restructurare, reorganizare şi privatizare a unor societăţi şi companii naţionale cu capital majoritar de stat. Societăţile propuse spre restructurare au acumulat datorii la bugetul de stat şi la principalii furnizori, aflîndu-se în imposibilitatea de a funcţiona în actualele structuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb