Guvernul a decis să includă în Programul "Anghel Saligny" lucrările de reabilitare la planşeul de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii

I.A.
Politică / 26 aprilie 2023

Guvernul a decis să includă în Programul "Anghel Saligny" lucrările de reabilitare la planşeul de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii

Guvernul a decis, astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, să includă în Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", a lucrărilor de regenerare a spaţiilor publice din zona Unirii, prin finanţarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare a planşeului de acoperire a râului Dâmboviţa în Piaţa Unirii, a anunţat ministrul Cseke Attila, potrivit news.ro.

La finalul şedinţei de astăzi a Executivului, Cseke Attila a declarat: "E vorba de o investiţie, din punctul nostru de vedere, absolut necesară. Piaţa Unirii este un nod infrastructural complex al Capitalei şi al României, unde practic avem în aceeaşi piaţă râul Dâmboviţa, avem două casete construite în anii '80 care folosesc pentru ape menajere. De asemenea, avem acest planşeu în Piaţa Unirii care este construit la mijlocul anilor '30. Un pasaj rutier subteran construit în anii '86-'87, respectiv linii de metrou şi staţii de metrou. Numai din înşiruirea acestora care sunt în Piaţa Unirii este evident că avem de a face cu o infrastructură complexă la care s-a adăugat, în cazul planşeului din Piaţa Unirii, s-a adăugat acţiunea apei, umiditatea extraordinară de sub planşeul respectiv, anii care au curs şi sunt aproape 90 de ani de la momentul construirii".

Astfel, bugetul Programului va fi suplimentat cu suma de 750.751.800,69 de lei, sumă care va fi alocată lucrărilor de consolidare şi reabilitare a planşeului Unirii, în condiţiile în care aceasta este o zonă centrală, intens circulată, iar autorităţile publice locale nu pot suporta, de la bugetul local, valoarea totală a investiţiei, mai arată comunicatul de presă al MDLPA.

Sursa citată mai spune că lucrările pentru consolidarea acestui obiectiv sunt urgente întrucât, în prezent, planşeul este într-o stare avansată de degradare din cauza expunerii la umiditate excesivă şi prezintă deteriorări la partea carosabilă a străzilor de deasupra planşeului, iar stratul de acoperire a armăturilor este puternic corodat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o alta lucrare precum autostrada Sibiu- Deva care se prabuseste la 2 ani de la darea in folosinta....furt de bani si multa minciuna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb