Guvernul acordă ajutoare alimentare de urgenţă, în valoare de 6.500 de lei, pentru persoanele afectate de inundaţii în Dolj

T.B.
Miscellanea / 18 iunie 2023

Guvernul acordă ajutoare alimentare de urgenţă, în valoare de 6.500 de lei, pentru persoanele afectate de inundaţii în Dolj

Persoanele din Greceşti (Dolj) afectate de inundaţii vor beneficia de ajutoare de urgenţă constând în produse alimentare, precum conserve şi sticle cu apă minerală, în valoare de 6.500 de lei, conform agerpres.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat duminică dimineaţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprobarea unor măsuri urgente de sprijinire a persoanelor din Greceşti, informează Guvernul.

"Suntem alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. Ţinem legătura cu autorităţile locale pentru a oferi tot suportul necesar persoanelor afectate de inundaţii", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Mai exact, este vorba despre 600 de conserve de carne de porc, de pateu de ficat şi de legume, precum şi de 500 de PET-uri de apă plată (1.000 de litri).

În hotărârea aprobată de CNSU sunt invocate fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, "manifestate preponderent în sud-vestul şi sudul României, unde au fost înregistrate cantităţi semnificative de precipitaţii care au condus la scurgeri rapide de pe versanţi şi creşteri de cote şi debite" pe râurile din bazinele hidrografice din zonele menţionate, în special pe raza comunei Greceşti, unde sunt afectate "un număr ridicat" de imobile.

Solicitările vin din partea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, precum şi a Instituţiei Prefectului - Judeţul Dolj, potrivit agerpres.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. dar de ce guvernul nu implementeaza sisteme - institutii - proiecte in anticipare!

    guvernul - ins - banca centrala - cei de la metei si spatial au acce la date!!! 

    se stia de acum 2 ani ca vor veni inundatii! 

    chiar si eu anuntam in comenturi! 

    Este vorba de ciclitatea scurta a soarelul! 

    Numit si " sunspot cycle " impreuna cu ciclulrile de curenti aer pe glob" Uscat cald, uscat rece, umed cald, umde rece". 

    Deci implementati sisteme si legi care sa le interzica oamenilor sacontruiasca in zone inundabile; ori investiti in infrastructura ca sa devieze sau sa preia apa. - dar nu se merita cost beneficu in unele sate /regiuni! 

    este mai ieftin sa le lasa sa se inunde si oamenii sa suporte costurile + gov o parte din ele + populatia din tara intoarsa in taxare suplimentara. 

    Stiati ca: Romania nu a mai avut de cv timp "invazie de lacuste - greieri - melci"? 

    Cred ca in anii urmatori acolo ne indreptam pentru ca avem clima de "umed cald-umed rece" propice pentru multiplicare larvesi etc.... dupa finalizarea acestui ciclul de umed rece umde cald in urmatorul ciclu de uscat rece uscat cald loveste explozia de insecte. 

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb