GUVERNUL CREDE CĂ VA ATRAGE 2 miliarde de dolari - investiţii străine în 2004

Anca Doicin
Ziarul BURSA #Politică / 12 ianuarie 2004

Ţara noastră va deveni un nou Hollywood pentru industria internaţională de cinema, estimează Mircea Geoană

Guvernul mizează, anul aces-ta, pe intrări de investiţii străine în valoare de 2 miliarde de dolari. Ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoană, a declarat, la finele săptămînii trecute, la Sinaia, că "România doreşte să atragă cît mai mult capital în zona de infrastructură şi a proiectelor de IT". Mai mult, chiar, Mircea Geoană estimează că ţa-ra noastră va deveni un nou Hollywood pentru industria internaţională de cinema. "Sper să văd anul acesta şi în anii următori o adevărată explozie a investiţiilor în zona industriei de cinema. Sîntem o atracţie absolut deosebită, iar succesul recentului film turnat în Ro-mâ-nia, < Cold Mountain >, o dovedeşte", a mai spus Mircea Geoa-nă.

Ministrul Afacerilor Exeterne a spus că vrea să transforme cît mai repede dividendele integră-rii în NATO şi UE în dividende economice, în aşa fel încît să recîştigăm două pieţe importan-te: cea a Orientului Mijlociu şi cea a Rusiei. "Vom crea în ambasadele României la Beijing şi Moscova centre de afaceri, iar în sediul fostei noastre ambasade de la Bonn - un centru de excelenţă şi performanţă pentru funcţionarii români care se ocupă de problematica europea-nă", a precizat Mircea Geoa-nă.

Înaltul oficial a mai declarat că, în maximum trei luni, vor fi cunoscute firmele româneşti care vor participa la reconstruc-ţia Irakului. "La acest moment, încercăm să facem o analiză completă, în aşa fel încît să putem oferi firmelor noastre cît mai multe detalii, să le înlesnim intrarea în afaceri în Irak", a indicat ministrul afacerilor externe. Domnia sa a mai spus că statul se gîndeşte să ajute societăţile care vor cîştiga contracte în Irak să obţină linii de creditare şi de la Eximbank-ul românesc sau de la băncile comerciale. "Pun banii jos că în Irak vor avea contracte şi firme româneşti", a completat Mircea Geoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb