ZIARUL BURSA

12 ianuarie 2004
Ediţia din 15.08.2024

Autoritatea pentru Privatizare se va desfiinţa în septembrie

A.D.Companii / 12 ianuarie 2004

Ovidiu Muşetescu, şeful Autorităţii pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, a declarat, la finele săptămînii trecute, că instituţia pe care o conduce se va desfiinţa în luna septembrie a acestui an, cu nouă luni mai tîrziu decît termenul prevăzut în negocierile cu Fondul Monetar Interna-ţional.

IMAS a obţinut angajamentele în Irak prin forţe proprii

Anca DoicinPolitică / 12 ianuarie 2004

IMAS a obţinut angajamentele în Irak prin forţe proprii, ca urmare a experienţei deosebite pe care o are această instituţie de sondare a opiniei publice, a dat asigurări Mircea Geoană, ministrul Afacerilor Externe, la finele săptămînii trecute.

14,1% inflaţia pe 2003?

A.D.Macroeconomie / 12 ianuarie 2004

Inflaţia pe luna decembrie a anului trecut a fost indicată de guvernatorul Băncii Centrale, Mu-gur Isărescu, ca fiind de 1,2%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Salariul mediu net a crescut cu 1,6%

Răzvan RaduMacroeconomie / 12 ianuarie 2004

Cîştigul salarial mediu net a fost în luna noiembrire 2003 de 5.037.861 lei, mai mare cu 1,6% faţă de luna precedentă, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Salariul mediu brut a crescut cu 2,1%, la...

Facilităţi fiscale pentru investitorii în energia verde

Alina TomaCompanii / 12 ianuarie 2004

Energia ecologică are nevoie de investiţii de aproape 1,3 miliarde de euro, pînă la sfîrşitul acestui deceniu, pentru ca ţara noastră să se alinieze normelor internaţionale de mediu, potrivit stra-tegiei privind valorificarea surselor...

"Cartel Alfa" critică pensia specială pentru parlamentari

Laura SergheiPolitică / 12 ianuarie 2004 /

Conducerea "Cartel Alfa" solicită modificarea proiectului de lege privind statutul deputaţilor şi senatorilor, iniţiat de PSD. Bogdan Hossu, preşedintele "Cartel Alfa", consideră nelegală această iniţiativă, deoarece nu a fost...

Comisia electorală decide astăzi calendarul alegerilor

Lilian CojocaruPolitică / 12 ianuarie 2004

Comisia electorală din Parlament va dezbate astăzi, cu o întîrziere de jumătate de an, modificările ce vor fi aduse legilor electorale. Comisia trebuie să finalizeze, pînă la sfîrşitul lunii, proiectul de modificare, astfel încît parlamentarii...

Patronul Stelei a fost ales preşedintele PNG

Lilian CojocaruPolitică / 12 ianuarie 2004

Proaspătul ales preşedinte al Partidului Noua Generaţie, Gigi Becali, a recunoscut, sîmbătă, într-o atmosferă fastuoasă, că va investi serios în acest partid, care pînă acum era practic inexistent.

Guvernul nu ştie cum să-i mai strunească pe farmacişti

Lilian CojocaruCompanii / 12 ianuarie 2004 /

Guvernanţii sînt indignaţi de faptul că există farmacişti care nu au redus, de la începutul anului, preţurile la medicamente. Codul Fiscal şi Bugetul de stat prevăd că, începînd cu data de 1 ianuarie, taxa pe valoarea adăugată la medicamente...

Strategii electorale şi mediul economic

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 ianuarie 2004

Cristian Pîrvulescu

Strategiile partidelor pentru campaniile electorale ale anului 2004 vor reflecta atît caracteris-ticile mediului politic, cît şi specificul mediului economic şi social românesc, punînd în joc resursele (directe sau indirecte, publice sau private)...

"Pro Roman" Braşov va avea noi acţionari

L.S.Companii / 12 ianuarie 2004 /

Societatea de administrare a Parcului Industrial "Roman" Braşov va avea alţi acţionari, după ce Consiliul Judeţean şi cel Local au renunţat fiecare la cîte cinci procente din acţiunile societăţii.

Creşte impozitul pe dividende

Ingrid ZamfirPiaţa de Capital / 12 ianuarie 2004

Investitorii de portofoliu se mai pot bucura de un impozit pe dividende de 5% (pentru persoane fizice) şi respectiv 10% (pentru persoane juridice) doar în acest an.

Sisteme e-tax în mediul urban

Costi DobreaCompanii / 12 ianuarie 2004 /

Achitarea impozitelor şi taxelor prin mijloace electronice este disponibilă în 46 de localităţi urbane, iar în alte 17 funcţionează sistemele de informare, cele de plată fiind în lucru, a declarat Adriana Ţicău, secretar de stat în Ministerul...

1.500 de permise noi de muncă pentru străini

Costi DobreaCompanii / 12 ianuarie 2004 /

Străinii care doresc să muncească în ţara noastră au la dispoziţie, în acest an, 1.500 de noi permise de muncă, fiind incluse şi permisele ce vor fi acordate cetăţenilor din Uniunea Europeană.

Pîinea se scumpeşte în Satu Mare cu 350 de lei

Ciprian FabianCompanii / 12 ianuarie 2004 /

Patronii celor 21 de firme producătoare de pîine din judeţul Satu Mare, reuniţi în cadrul Asociaţiei producătorilor de pîine, au decis la şedinţa de vineri majorarea preţului la kilogramul de pîine cu 350 de lei la toate sortimentele.

Bancherii - păcăliţi de "Parmalat"

Alina VasiescuInternaţional / 12 ianuarie 2004

Gigantul alimentar italian "Parmalat", ajuns insolvabil în urma descoperirii unei fraude contabile de peste 10 miliarde de euro, şi-a păcălit partenerii din sectorul financiar, cel puţin aşa declară reprezentanţii aces-tora.

Scad acţiunile "Metro" şi "Carrefour"

Alina VasiescuInternaţional / 12 ianuarie 2004

Acţiunile companiilor "Metro" Germania şi "Carrefour" Franţa, două dintre cele mai mari lanţuri de distribuţie din Europa, au pierdut teren în şedinţa de tranzacţionare de vineri, 9 ianuarie, pe motiv că vîn-zările realizate de...

"Shell" sperie piaţa petrolieră

Alina VasiescuInternaţional / 12 ianuarie 2004

Grupul petrolier anglo-olandez "Royal Dutch/ Shell" a surprins piaţa, la finele săptămînii trecute, cu anunţul potrivit căruia şi-a modificat în sens negativ estimările privind rezervele sale de petrol şi gaze.

Şomaj mai mic în SUA

Alina VasiescuInternaţional / 12 ianuarie 2004

Economia Statelor Unite ale Americii a înregistrat, în decembrie 2003, un plus de numai 1.000 de locuri de muncă, mult mai puţin decît preconizau analiştii.

CNAD va prelua de la MApN 58.000 mp de teren

O.C.Companii / 12 ianuarie 2004 /

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va transmite Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri (CNAD), fosta AND, terenuri în suprafaţă de circa 58.000 mp amplasate în zona oraşului Craiova şi în Otopeni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo