Preţul acţiunilor "Impact" a crescut după majorarea capitalului social

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2004

Cotaţia acţiunilor "Impact" Bucureşti a avut în şedinţa bursieră de vineri o evoluţie neaşteptată. Istoria bursei în ultimii ani ne-a obişnuit ca după reintroducerea la tranzacţionare a unui emitent care a operat o majorare de capital social, cursul acţiunilor să înregistreze o uşoară scădere. Aceasta a fost cauzată, de regulă, de numărul mare de inves-titori care alegeau să îşi vîndă acţiunile noi primite şi să obţină un profit substanţial.

În şedinţa bursieră de vineri, cursul acţiunilor a crescut pînă la 4.650 lei/acţiune, iar ultima tranzacţie a fost realizată la un preţ cu 2,2% mai mare decît cel din şedinţa anterioară. Creşterea cotaţiei s-a produs pe fondul unui număr redus de acţiuni la vînzare, au susţinut brokerii. Ei susţin că atitudinea investitorilor a fost atipică, avînd în vedere că vineri a fost prima zi de tranzacţionare a acţiunilor "Impact", după înregistrarea majorării capitalului social. Creşterea cursului s-a produs pe fondul unei lichidităţi în creş-tere, vineri fiind tranzacţionate aproape 900.000 de acţiuni "Impact".

Brokerii susţin că investitorii în acţiunile "Impact" au ales să-şi păstreze titlurile companiei bucureştene ca urmare a anunţării intenţiei de majorare a capitalului social. Dan Ioan Popp, preşedintele "Impact", a declarat că în acest an intenţionează să majoreze capitalul societăţii pînă la 700 miliarde de lei. Baza acestor majorări o con-stituie rezervele societăţii care se pot capitaliza de 9,2 miliarde lei, primele de capital de 97,6 miliarde lei şi profitul net pe 2003. Analiştii au fost de părere că strategia societăţii să acorde şi pentru 2003 dividende sub formă de acţiuni gratuite a determinat un impuls pentru cumpărarea titlurilor "Impact".

În urma înregistrării actualei majorări a capitalului social, "Impact" a mai acumulat din piaţa de capital încă 106,6 miliarde lei, adică 3,17 milioane de dolari. Acţiunile au fost emise la valoarea nominală de 1.000 lei, la care s-a adăugat o primă de emisiune de 1.014 lei. În baza subscrierii în proporţie de 94,6% a noii emisiuni de acţiuni, capitalul societăţii a crescut de la 329,07 miliarde de lei, la 382,04 miliarde de lei.

În prezent, "Impact" SA lucrează la patru ansambluri rezidenţiale ce cuprind peste 400 de case. În 2003, pînă la ora actuală, societatea a semnat 123 de contracte de construire case în valoare de 13.546.249 de euro şi a executat 17.610 mp echivalenţi. "În curînd, pentru accelerarea dezvoltării, < Impact > intenţionează să-şi creas-că gradul de îndatorare care a scăzut la 19,6%, prin contractarea unor noi credite şi realizarea unei emisiuni de obliga-ţiuni", a mai precizat domnul Popp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb