Leul s-a depreciat în raport cu euro cu 1,5% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 ianuarie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit vineri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună, pe 9 decembrie, acţiunile "Azomureş". Cursul mediu al acestora s-a majorat în ultima lună cu 46,5%. Dacă îl exprimăm în euro, cîştigul real adus de acţiunile "Azomureş" în ultima lună a fost de 44,27%. Persoanele care au optat pentru acţiunile "Policolor" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 23,57%.

Investitorii care şi-au format un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei cu structura indicelui BET ar fi avut un cîştig mai redus. Datorită creşterii valorii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 10,4% mai mult decît pe 9 decembrie. Creşterea indicelui BET-FI, calculat în euro în ultima lună a fost de 9,41%. Ca urmare, investitorii care au optat pe 9 decembrie pentru toa-te cele cinci acţiuni SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea acestuia cu acelaşi procent, de 9,4%.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut, achiziţionînd unităţi ale fondurilor mutuale, au fost cei mai inspiraţi dacă optau pe 9 decembrie pentru "Napoca". Valoarea unităţii fondului, exprimată în euro, a cres-cut cu 6,6% în ultima lună. Unităţile fondului "FDI Allegro" s-au apreciat cu 2,9% în termeni reali, în ultima lună, în timp ce valoarea unităţii de fond pentru "Intercapital" a crescut cu 2,74%.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei nu au fost la fel de inspiraţi. Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare în lei a fost oferită în ultima lună de CEC şi "Finansbank", dar aceasta nu a fost suficientă pentru acoperirea deprecierii leului în raport cu euro. Pierderea minimă a investitorilor s-a cifrat la 0,13% din valoarea sumei investite, exprimate în euro. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea aces-tora, exprimată în euro, cu 1,52%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb