• Acţionarii vor decide, pînă atunci, modalitatea de înstrăinare a celor peste 64 milioane de acţiuni rămase la dispoziţia societăţii
Acţionarii de la "Dracula Park" vor decide, pînă în luna iunie, ce se va întîmpla cu acţiunile rămase la dispoziţia societăţii. Investitorii în parcul de dis-tracţii care nu au vrut să mai aştepte construcţia lui au avut posibilitatea să se retragă. Ca urmare, 88% din capitalul societăţii a fost răscumpărat, iar acum se află la dispoziţia societăţii 64,39 milioane de acţi-uni. Cea mai mare pondere din acţiunile retrase (85%) a aparţinut Consiliului Local din Sighişoara care aportase un teren la capitalul social. Investiţia nu îşi mai avea rostul din moment ce parcul de distracţii şi-a mutat locaţia la Snagov, lîngă Bucureşti.
Sorin Marica, preşedintele societăţii "Dracula Park", ne-a precizat că acţionarii vor decide modalitatea în care acţiunile răscumpărate de societate, conform legii vor fi înstrăinate în termen de un an de zile.
Administratorii societăţii "Dra-cula Park" lucrează, în prezent, la definitivarea proiectului şi a documentaţiilor pentru noul amplasament precum şi la cele necesare pentru avize, astfel încît în primăvară să înceapă lucrările de construcţie a parcului.
În a doua perioadă a anului trecut părţile implicate au decis ca "Dracula Park" să fie realizat sub forma unui parc industrial, iar lucrările să înceapă pe amplasamentul de la Snagov. În afară de parcul de distracţii tematic, vor mai fi amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic de tipul celui de la Mamaia, o pistă de carting, un circuit auto, precum şi o zonă specială reprezentînd România în miniatură. Schimbarea amplasamentului parcului de dis-tracţii s-a bazat pe o serie de avantaje: vecinătatea aeroportului internaţional Otopeni Bucureşti, care poate asigura un acces rapid al turiştilor la parcul de distracţii, infrastructura existentă în zonă şi distanţa relativ mică faţă de Bucureşti şi Plo-ieşti. Partidul Acţiunea Populară a sesizat Curtea de Conturi a României, la sfîrşitul anului trecut, pentru elucidarea as-pectelor financiare şi legale referitoare la totalul cheltuielilor legate de proiectul "Dracula Park". Smaranda Enache, vicepreşedintele Consiliului de Coordonare Politică din cadrul partidului Acţiunea Populară, consideră că au fost implicate firme de stat în cumpărarea de acţiuni şi că "s-au risipit bani publici".
Dan Matei Agathon, fost minis-tru al Turismului, iniţiatorul proiectului, a declarat cu acea ocazie că singurii bani publici cheltuiţi de minister, în perioada în care l-a condus, au fost 6 miliarde de lei. Aceştia au fost folosiţi pentru cofinanţarea unor proiecte şi studii. Printre beneficiari s-a numărat şi Consiliul Local Sighişoara care a realizat un studiu de fezabilitate mai amplu privind amplasarea unui parc de distracţii în zonă.