Guvernul elen, preocupat să obţină excedent bugetar

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2013

Guvernul elen, preocupat să obţină excedent bugetar

Guvernul Greciei este mult mai preocupat de obţinerea unui excedent bugetar primar anul acesta şi de revenirea pe creştere la începutul anului viitor, decât de acoperirea deficitului de finanţare pentru anii următori, a declarat ieri ministrul de finanţe de la Atena, Yannis Stournaras, într-un interviu acordat postului de televiziune Bloomberg.

Atingerea acestor obiective va reprezenta "catalizatorul" rezolvării problemei deficitului de finanţare al Greciei, a spus oficialul elen, adăugând că, potrivit acordului realizat în noiembrie 2012 cu Eurogrup (miniştrii de finanţe din zona euro), creditorii Atenei vor rezolva necesităţile de finanţare atât timp cât Grecia obţine excedent bugetar înainte de plata dobânzilor datoriilor.

"Nu există un plan B, totul a fost negociat cu Eurogrup", a afirmat Stournaras, adăugând: "Ceea ce încercăm acum să facem este să obţinem un excedent bugetar primar anul acesta, să finalizăm reformele structurale şi să revenim pe creştere. Dacă îndeplinim aceste obiective, atunci restul problemelor noastre se vor rezolva".

Ministrul a mai spus că, până în august 2014, Grecia este "pe deplin acoperită". Pentru restul perioadei, înţelegerea este că, dacă Grecia îndeplineşte toate precondiţiile, atunci partenerii săi vor accepta să acopere deficitul de finanţare.

Stournaras a menţionat că Guvernul se concentrează pe îmbunătăţirea mecanismelor de colectare a taxelor şi pe implementarea reformelor acceptate în schimbul asistenţei internaţionale.

Fondul Monetar Internaţional estima, săptămâna trecută, că deficitul de finanţare pentru Grecia se va ridica, anul viitor, la 4,4 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb