Guvernul elveţian roagă populaţia să-l lase să perceapă taxe

D.I
Internaţional / 9 ianuarie 2018

Guvernul elveţian roagă populaţia să-l lase să perceapă taxe

Ministrul elveţian de Finanţe, Ueli Maurer, a făcut astăzi apel la populaţie să permită guvernului federal să perceapă taxe pentru încă 15 ani, atunci când aceasta va urma să decidă prin referendum cu privire la o nouă lege a fiscalităţii, informează Reuters. Referendumul este programat să aibă loc în 4 martie 2018.

Conform sistemului de democraţie directă ce funcţionează în Elveţia, votanţii vor putea să se exprime cu privire la dreptul guvernului federal de a percepe taxe precum impozitul pe venit şi taxa pe valoare adăugată.

Taxa federală directă şi impozitul pe vânzări au contribuit, împreună, cu aproape două treimi la bugetului guvernului central, aducând aproximativ 43,5 miliarde de franci elveţieni în conturi, în 2016.

Cu toate acestea, dreptul de a percepe taxe este limitat de Constituţia Elveţiei, iar aprobarea curentă dată de populaţie printr-un referendum trecut, expiră la sfârşitul anului 2020.

Maurer a mai declarat că dacă electoratul va decide să respingă măsura, guvernul de la Berna ar trebui fie să reducă brusc cheltuielile cu peste 60%, fie să găsească noi surse de venit. "Ar fi foarte puţin fezabil, o astfel de decizie fiind în contradicţie cu interesele majorităţii populaţiei", a concluzionat ministrul.

Cantoanele elveţiene ar avea de asemenea de suferit, ele reprezentând o parte din beneficiarii sumelor colectate de guvernul central. Ueli Maurer a menţionat în acest sens că noua lege nu ar reprezenta o scuză pentru creşterea nivelului de taxare.

Parlamentul elveţian a adoptat legea fiscală fără intervenţii din partea opoziţiei, după o dezbatere referitore la măsura în care ar trebui limitată temporar autoritatea guvernului de a pecepe taxe. Soluţia de compromis găsită a fost extinderea perioadei-limită la 15 ani (până în 2035) pentru ambele taxe incluse în lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb