Guvernul grec prelungeşte izolarea din cauza covid-19 până la 4 mai

I.M.
Internaţional / 23 aprilie 2020

Guvernul grec prelungeşte izolarea din cauza covid-19 până la 4 mai

Guvernul grec a prelungit joi - până la 4 mai - izolarea generală impusă de o lună în vederea opririi epidemiei noului coronavirus, iar singura relaxare constă într-o redeschidere parţială a tribunalelor - începând de luni, relatează AFP.

Din cauza îmbătrânirii populaţiei ţării şi a unui sistem de sănătate slăbit de un deceniu de criză financiară, Grecia a impus restricţii mai devreme decât partenerii săi europeni şi este mai puţin afectată de pandemia covid-19, transmite News.ro.

Până în prezent, 121 de morţi şi 2.400 de contaminări au fost înregistrate oficial. "Ieşirea din izolare va avea loc în mai multe faze succesive, în mai şi iunie", a anunţat joi un purtător de cuvânt al Guvernului, Stelios Petsas, subliniind că "impactul asupra sistemului de sănătate va fi evaluat săptămânal". "Măsurile restrictive, menite iniţial să se încheie la 27 aprilie, vor fi prelungite până la 4 mai", a subliniat el în această conferinţă de presă. Însă, începând de luni, birourile registrului funciar se redeschid, iar grefele tribunalelor funcionează din nou, a anunţat săptămâna aceasta purtătorul de cuvânt. Premierul Kyriakos Mitsotakis urmează să anunţe săptămâna viitoare etapele ieşirii din izolare, impusă la 23 martie şi care a oprit viaţa economică a ţării. De la 23 martie, siturile arheologice, muzeele, hotelurile, centrele de diverstiment, restaurantele şi cafenelele au fost închise. Sunt deschise doar supermarketurile şi farmaciile. Motivele unei deplasări sunt limitate, iar orice persoană este necesar să prezinte o atestare care să o justifice. Amenzi importante sunt aplicate în cazul încălcării restricţiilor. Autorităţile şi-au exprimat în mai multe rânduri satisfacţia faţă de respectarea măsurilor de către o majoritate a cetăţenilor, în pofida sărbătorii Paştelui ortodox, la 19 mai, marcat în mod tradiţional printr-un exod al populaţiei urbane către mediul rural, adunări în biserici şi reuniuni de familie. Anul acesta, Paştele a fost sărbătorit în balcoanele apartamentelor la oraş şi prin slujbe cu uşile închise

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb