Guvernul italian promite măsuri rapide pentru crearea băncii de rebuturi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2015

Guvernul italian promite măsuri rapide pentru crearea băncii de rebuturi

Executivul de la Roma vrea să adopte şi norme de optimizare a procedurilor de faliment

Guvernul italian va adopta, în următoarele săptămâni, măsuri concrete ca să ajute băncile din ţară să scape de creditele neperformante, potrivit afirmaţiilor făcute ieri de premierul Matteo Renzi, la un eveniment desfăşurat la Bursa din Milano.

Renzi a menţionat că măsurile vor ajuta băncile să gestioneze problema împrumuturilor neperformante şi le va pune pe picior de egalitate cu instituţiile de credit din alte ţări.

Premierul italian a menţionat: "Cred că, în următoarele săptămâni, va fi înfiinţată o bancă de rebuturi ("bad bank"), în care vor fi incluse creditele neperformante, astfel încât sistemul nostru bancar să beneficieze de aceleaşi reglementări şi condiţii ca instituţiile financiare europene".

Guvernul italian vrea să adopte şi măsuri de optimizare a procedurilor legate de faliment, ca să ajute băncile care se confruntă cu credite neperformante de aproximativ 350 de miliarde de euro.

Amintim că, în luna martie, Italia anunţa că poartă discuţii tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene pe marginea planului de înfiinţare a unei bănci de rebuturi, care să adune creditele neperformante din ţară. La acel moment, ministrul economiei, Pier Carlo Padoan, a declarat: "Guvernul este hotărât să rezolve situaţia cât mai curând posibil".

Conform datelor oficiale, băncile italiene deţineau credite neperformante de aproximativ 350 de miliarde de euro la sfârşitul lui 2014, faţă de 330 de miliarde de euro la jumătatea anului. În 2014, cele mai mari bănci italiene, "UniCredit" SpA şi "Intesa Sanpaolo" SpA, s-au aliat cu fondul american de investiţii KKR, pentru transferul creditelor neperformante într-un vehicul ce va furniza capital pentru companiile cu probleme. În acest vehicul ar putea fi depozitate împrumuturi de miliarde de euro, susţin analiştii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb