Guvernul micşorează taxa auto

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie 2009

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat, ieri, că, în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului, va fi aprobată o ordonanţă de urgenţă care prevede ca taxa de primă înmatriculare să fie redusă la un nivel inferior celui actual, cu posibilitatea ca statul să restituie diferenţa de bani proprietarilor de vehicule care au achitat taxa la valoarea triplată.

Nicolae Nemirschi a explicat: ""Este vorba de o altă modalitate de calcul, care să nu mai atingă suma de trei ori, aşa cum a fost până acum. În acelaşi timp, este vorba şi de o păsuire a celor care nu au reuşit să-şi înmatriculeze maşinile până în 15 decembrie, deşi le-au avut în ţară, dar din motive tehnice nu au mai fost primiţi la Registrul Auto Român sau la administraţiile financiare".

Potrivit Agerpres, ministrul a mai precizat că se vor folosi aceleaşi principii ca şi în cazul taxei instituite de guvernul Tăriceanu, doar coeficienţii vor fi diferiţi, arătând că, până în vară, se va promova un proiect de lege care va institui o taxă anuală pentru toţi poluatorii.

Nicolae Nemirschi a adăugat: "Taxa va folosi aceleaşi principii, dar coeficienţii nu vor mai fi la fel de mari. Asta ca o măsură imediată, pentru că, aşa cum am spus când am iniţiat memorandumul, pe termen mediu, vom introduce în Parlament un proiect de lege care să reprezinte o taxă anuală pentru toţi poluatorii. Este vorba de grame de dioxid de carbon şi de capacitatea motorului, acelea vor fi cele două elemente care se vor lua în calculul noii taxe"".

Potrivit ministrului, noile valori ale taxei de poluare, care urmează să fie aplicată până în vară, vor fi efectuate de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, în următoarea şedinţă a Executivului.

Noua taxă va ţine cont de regulile UE, în perioada următoare făcându-se toate ""diligenţele"" pentru obţinerea avizului de la Comisia Europeană, pe varianta propusă de guvernul Boc.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asteptam cu nerabdare o noua forma a statului de a ne jegmani. Sunt curios cat de mult s-a luat in considerare situatia financiara a romanilor cand s-a realizat proiectul pentru noua taxa. Ce e culmea e ca statul roman este de fapt intreaga populatie a romaniei de unde vine si paradoxul "statul roman jegmaneste romanii cu taxa auto". Mie mi-e rusine ca fac parte din societatea asta de oameni delasatori si ignoranti. Istoria ne-a facut un popor tolerant, un lucru bun pentru cei ce conduc.

    1. Suntem europeni.La BRUXELLES s-a spus ca taxa auto este ilegala.Nu mai incalcati legea.Suntem toleranti,manelisti,tigani infractori.Trebuie o noua revolutie,dar nu are cine s-o faca.Pacat ca traiesc aici in Romania

    ori sun t eu prost,ori ei sunt cei mai cretini indivizi din lume unde ilogica este la ea acasa.mi se vorbeste de scaderea taxei de poluare cu 33%,dar din datele pe care le am ea este mult mai mare decat cea trplata de tariceanu la motorizari 1.4 sau 1.6 euro 2 ,culmea tampeniei la euro 1ptr. aceleeasi motoare taxa este semnificativ mai mica decat la un e2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb