Guvernul oferă stimulente fiscale pentru investiţii în cercetare şi dezvoltare

A.D.
Politică / 25 septembrie

Guvernul oferă stimulente fiscale pentru investiţii în cercetare şi dezvoltare

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă în sprijinul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare şi plătesc impozit minim pe cifra de afaceri, astfel încat vor putea beneficia de stimulente fiscale, transmite Agerpres.

"Prin această Ordonanţă de Urgenţă se reglementează scăderea din impozitul minim pe cifra de afaceri a valorii obţinute prin aplicarea cotei de 16% asupra cuantumului reprezentând deducerea suplimentară de 50% aplicată cheltuielilor eligibile pentru activităţile de cercetare-dezvoltare. Astfel, vor putea beneficia de stimulente fiscale şi operatorii economici care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare şi plătesc impozit minim pe cifra de afaceri, pe lângă contribuabilii din acest sector care datorează impozit pe profit", au declarat oficialii guvernului.

Guvernul subliniază că soluţia legislativă a fost adoptată în urma consultărilor cu mediul de afaceri şi are în vedere o serie de beneficii precum: reinvestirea fondurilor deduse în cercetare-dezvoltare, creşterea investiţiilor şi cheltuielilor aferente activităţilor de cercetare-dezvoltare, atragerea de noi proiecte de cercetare-dezvoltare în România, recunoaşterea activităţilor de cercetare-dezvoltare ca fiind de importanţă strategică, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţa pe Facebook, în urmă cu şase zile o măsură de susţinere a companiilor care aduc valoare adăugată în România: extinderea stimulentelor fiscale pentru investiţiile în cercetare-dezvoltare şi pentru contribuabilii care plătesc impozit minim pe cifra de afaceri.

"Înseamnă că de acum companii precum Dacia, Bosch, Continental, Chimcomplex şi multe altele vor putea beneficia de deduceri fiscale care le vor permite să investească şi mai mult în inovaţie. Nu este întotdeauna uşor să îţi asumi riscuri şi să investeşti în această componentă de cercetare-dezvoltare. Am văzut însă de nenumărate ori cum companiile care aleg să facă acest pas îndrăzneţ devin mai puternice, mai competitive şi, cel mai important, aduc o contribuţie extraordinară la economia noastră naţională. Facilităţile fiscale pentru aceste investiţii există de mulţi ani în România şi datele noastre arată că sunt 800 companii care au beneficiat până acum, fiind înregistrate deduceri anuale de peste 1 miliard lei. Este un pas firesc să extindem aplicarea şi pentru determinarea impozitului pe profit la nivelul impozitului minim pe cifra de afaceri", scria ministrul, pe platforma de socializare.

El sublinia că, prin facilităţile fiscale oferite pentru astfel de investiţii, companiile au şansa să redirecţioneze o parte din banii economisiţi în retehnologizare, în echipamente moderne şi în pregătirea angajaţilor, scrie Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb