Guvernul pregăteşte un program de trei milioane euro pentru IMM-uri

Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2005

Guvernul României pregăteşte, împreună cu Uniunea Europeană şi un grup experţi din Marea Britanie, un program în valoare de trei milioane euro pentru IMM-urile ce doresc să devină furnizori ai companiilor multinaţionale, a anunţat ieri Florin Roşu, consilier al ministrului de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniul mediului de afaceri şi IMM, George Copos.

"Un program pe această temă a fost derulat cu succes în Cehia, ţară care este un exemplu de urmat în domeniul dezvoltării IMM-urilor. După o analiză completă a componentelor acestui program, inclusiv a surselor de finanţare, întreprinzătorii romîni vor beneficia timp de doi ani atît de suport teoretic cît şi practic, prin schimburi de experienţă la o serie de companii. Finanţarea programului va fi, în cea mai mare parte, din fonduri europene", a spus Florin Roşu.

Prezentarea programului, derulat în Cehia prin CzechInvest, a reunit, la seminarul organizat de CCIRB, reprezentanţii principalelor organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale ce vor aplica acest program. Conform estimărilor, programul va începe, în Romînia, în toamna anului 2005, după identificarea sectoarelor reprezentative.

"Întreprinzătorii români au beneficiat de mai multe programe care i-au familiarizat cu tehnicile de vînzare, studii de piaţă, antreprenoriat, management al riscului, management al schim-bării. Dacă există oameni bine formaţi, IMM-urile se vor putea adapta mai uşor pe piaţa unică europeană. Apartenenţa la UE nu trebuie văzută în roz sau negru, ci realist, cu costuri şi beneficii. Nu cred în ideea, exprimată de reprezentanţii unor patronate, că patronii microîntreprinderilor vor ajunge, după aderare, < căpşunari >", a afirmat Florin Roşu.

Există, în prezent, fonduri de circa 7.000 miliarde lei alocate de guvern pentru susţinerea şi dezvoltarea sectorului IMM-urilor. Aproximativ 4.500 miliarde lei au revenit ANIMMC, iar 2.338 miliarde lei revin acestui sector prin alte patru ministere care au competenţe în domeniu -Ministe-rul Economiei şi Comerţului, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Muncii Solidarităţii Sociale şi Familiei şi Minis-terul Integrării Europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb