GUVERNUL PROMITE: Vom călători fără vize în SUA în scurt timp

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2008

Vom călători fără vize în SUA în scurt timp

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, liberalul Cristian David, a anunţat, ieri, că în scurt timp cetăţenii români vor putea să circule fără viză în Statele Unite ale Americii.

Potrivit ministrului, o astfel de decizie din partea SUA este una în conformitate cu poziţia pe care România o ocupă în NATO şi în Uniunea Europeană.

"Suntem într-un proces de cooperare directă cu instituţiile corespondente din SUA, unde lucrurile sunt în evoluţie pozitivă", a declarat Cristian David, care a precizat: "Într-un timp relativ scurt vom avea libertatea de circulaţie deplină în SUA".

În opinia ministrului, ca aliat al SUA în cadrul NATO, România "trebuie să beneficieze de un tratament corespunzător privind libera circulaţie în Statele Unite".

"Un răspuns favorabil ar fi pe măsura poziţiei pe care România o ocupă în structurile UE şi NATO", a subliniat ministrul David.

De altfel, includerea României în programul "Visa Waiver" a constituit una dintre temele discuţiilor pe care primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu le-a avut joi cu senatorul republican american Richard Lugar, căruia i-a solicitat sprijinul în acest sens.

Programul "Visa Waiver" permite cetăţenilor din statele vestice ale Uniunii Europene să călătorească în Statele Unite ale Americii fără viză solicitată în prealabil, din acest program fiind excluse deocamdată noile state membre ale UE care au aderat după 2004 şi Grecia.

Extinderea programului "Visa Waiver" şi pentru cetăţenii aces-tor ţări este una dintre temele de negociere ale agendei de discuţii dintre Bruxelles şi Washington, dar în acelaşi timp constituie şi subiect de negociere bilaterală între guvernele acestor ţări şi autorităţile americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb