Guvernul rus este de acord să restructureze creditul acordat Ciprului

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2013

Guvernul rus şi-a dat acordul pentru revizuirea termenelor împrumutului acordat Ciprului în 2011, în conformitate cu promisiunile făcute de autorităţile de la Moscova după adoptarea planului de salvare a insulei, a anunţat la finalul săptămânii trecute viceministrul rus de Finanţe, Sergei Storchak, transmite Agerpres. În anul 2011, Rusia a acordat Ciprului un împrumut de 2,5 miliarde de euro pe cinci ani cu o dobândă anuală de 4,5%.

Potrivit noilor condiţii ale acordului de împrumut, adoptate la ultima şedinţă a consiliului de miniştrii, rata dobânzii va fi redusă de la 4,5% la 2,5% pe an, a explicat Sergei Storchak. În plus, rambursarea creditului se va face în opt tranşe care vor fi plătite la fiecare şase luni începând din 2016, în loc de un singur an, a precizat Storchak.

Această restructurare este destinată să uşureze povara financiară care apasă Ciprul, ţară care în primăvară s-a aflat în marginea falimentului şi a obţinut un plan de salvare de zece miliarde de euro din partea Uniunii Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Centrale Europene. O primă versiune a planului de salvare, care prevedea o taxă excepţională pentru toate depozitele bancare, a provocat reacţii negative din partea Rusiei, în condiţiile în care numeroase companii ruseşti au sediul social în Cipru datorită fiscalităţii avantajoase. Ulterior a fost adoptată o a doua versiune a planului de salvare, care nu afectează decât depozitele bancare mai mari de 100.000 de euro. După adoptarea acestui nou plan, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat că este posibil ca Moscova să sprijine eforturile Ciprului şi Comisiei Europene pentru soluţionarea crizei şi a însărcinat guvernul să pună la punct condiţiile restructurării împrumutului acordat anterior de Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb