Guvernul sesizează Parchetul pentru terenurile de la Nana

E.D.
Anticorupţie / 8 aprilie 2014

Update 14:50 Traian Băsescu: "Dacă este încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României"

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj procurorilor, marţi, la bilanţul MAI, în legătură cu ancheta Corpului de control al premierului privind achiziţia de teren agricol la Nana: "Vă rog anchetaţi imediat şi, dacă e încălcare de lege, să răspundă inclusiv preşedintele României!".

"Corpul de Control a constatat nereguli în achiziţia de teren a familiei mele la Nana. Eu vă rog, aici, pe poliţişti, pe procurorul general, pe procurorul şef al DIICOT: Anchetaţi imediat! Şi dacă este încălcare de lege, să raspundă inclusiv preşedintele României! Dar eu vă pot spune asta pentru că sunt liber faţă de voi şi faţă de oricine", a declarat preşedintele Traian Băsescu, prezent la sediul Ministerului de Interne, cu prilejul prezentării bilanţului acestei instituţii pe anul 2013.

Corpul de Control al Guvernului a trasmis presei, marţi, un comunicat în care se arată că a finalizat raportul de anchetă cu privire la retrocedările din comuna Nana. Inspectorii susţin că 80% dintre terenurile din comuna Nana (Călăraşi) au fost retrocedate ilegal, în baza unor documente false.

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a negat că ar fi aprobat cererile pentru reconstituirea dreptului de proprietate şi a spus că cei care care trebuie să dea explicaţii sunt proprietarii şi "cei implicaţi", arătându-se convins că sigur "este o neînţelegere".

---

Guvernul va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul schimburilor de terenuri din comuna Nana, în urma constatării de operaţiuni privind retrocedări ilegale, , potrivit Corpului de Control al primului-ministru.

Potrivit acestuia, atribuţiile legale în legătură cu soluţionarea cererilor privind reconstituirea dreptului de proprietate de către Comisia locală de fond funciar Nana în perioada 1997-2005 au fost exercitate defectuos, iar reconstituirea dreptului de proprietate s-a realizat pe alte terenuri decât vechile amplasamente ale foştilor proprietari, fără obţinerea consimţământului persoanelor îndreptăţite, cu încălcarea prevederilor legale.

Astfel, majoritatea angajaţilor din cadrul Primăriei Comunei Nana, precum şi rudele şi afinii acestora au depus cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, la fel şi persoane care nu erau îndreptăţite, potrivit legii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa vedeti panarama dupa intrarea pe fir a parchetarilor . Asa cum s-a intamplat peste tot cu punerile in posesie , asa a fost si in acest caz si o gramada de pesedisti vor da cu subsemnatul si vor ,, multumi " partidului .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb