Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea retrocedărilor

F. A.
Politică / 17 aprilie 2013

Update 15:14:

Victor Ponta a declarat că sistemul de puncte folosit în cadrul noii legi a retrocedărilor pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea este un sistem pe care l-a discutat cu experţii CEDO, conform surselor de presă.

"Sistemul cu puncte este un sistem pe care l-am discutat cu experţii CEDO, a fost acceptat de către aceştia, se consideraă compatibil cu standardele europene şi, practic, fiecare punct, în valoare de un leu, va da posibilitatea, fie la cumpărarea de terenuri din fondul public, fie la despăgubiri financiare", a susţinut domnia sa.

---

UPDATE 14:33:

Guvernul României şi-a angajat astăzi răspunderea asupra Proiectului de Lege privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, informează un comunicat de presă.

Conform prevederilor constituţionale, opoziţia parlamentară poate depune o moţiune de cenzură în termen de trei zile de la prezentare.

---

UPDATE 13:24

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea pe legea privind retrocedările într-un "stil demagogic perfect", deoarece problema rămâne să fie rezolvată de guvernele viitoare, respectiv după alegerile din 2016, menţionând că PDL va contesta proiectul la CCR, transmite Realitatea.net.

"Într-un stil demagogic perfect, domnul prim-ministru Ponta şi-a asumat răspunderea că viitoarele guvernări, de după 2016, vor rezolva problema restituirii. (...) Această lege are foarte multe neajunsuri, cel mai mare fiind acela că nu rezolvă absolut nimic, nici măcar hotărârile definitive ale instanţelor nu vor mai fi puse în aplicare decât după 2016. Domnia sa vorbea de samsari imobiliari - şi sunt de acord cu măsura pe care o propune de a fi impozitaţi cu 85% - numai că nu face nicio trimitere la viitorii samsari, la cei de puncte ... de ce nu sunt şi ei trataţi la fel? Noi vom contesta la Curtea Constituţională acest proiect de lege", a declarat Blaga.

----

UPDATE 11:37:

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că Guvernul îşi asumă răspunderea privind legea retrocedărilor.

Acesta a precizat că vrea o soluţie "reală şi pragmantică" la "un fenomen care a secătuit bugetul României".

---

Guvernul îşi va asuma, astăzi, răspunderea în faţa Parlamentului pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietăţilor confiscate de stat înainte de 1989, conform surselor de presă.

Textul actului normativ este agreat şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) care a avut pe rol un număr imens de dosare vizând retrocedările, acuzând că acestea îi afectează activitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb