Guvernul Tsipras vrea să utilizeze banii din privatizări pentru fondurile de pensii şi politici sociale

Elena Deacu
Internaţional / 17 martie 2015

Guvernul grec a anunţat că vrea să aloce încasările din viitoarele privatizări fondurilor de pensii şi politicilor sociale, şi nu plăţii datoriei externe, informează AFP.

"Vom crea o nouă agenţie publică de privatizări. Veniturile vor fi folosite pentru a finanţa politici sociale şi pentru a susţine sistemele de securitate socială", a declarat ministrul adjunct al Finanţelor, Nadia Valavani, în faţa unei comisii parlamentare, luni seară.

Guvernul Syriza, ales în ianuarie, a schimbat conducerea Taiped, agenţia greacă de privatizări, numind în fruntea sa unul dintre liderii stângii radicale convertit în promotor imobiliar, Stergios Pitsiorlas.

Acesta din urmă a declarat în faţa comisiei că litoralul grecesc şi plajele sale, dintre care unele figurează în catalogul Taiped, "nu sunt de vânzare" şi a promis să "reexamineze" concesionarea fostului aeroport al Atenei, Helliniko, una dintre privatizările cele mai importante semnate până în prezent de Grecia.

Potrivit lui Pitsiorlas, concesioarea pe 99 de ani în schimbul a 915 milioane euro în favoarea unui consorţiu format din societatea greacă Lamda Development, grupurile chineze Fosun şi Abu-Dhabi Al Maabar, este "problematică".

Syriza s-a opus tot timpul cedării acestui mare teren aflat la malul mării şi destinat amenajării unui complex turistic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai pentru ce altceva ar avea nevoie de bani grecii? Turismul este si va ramane, cu toata lipsa lui de fiscalitate. Iar datoriile nu le vor plati in vecii vecilor. Deja s-au dus banii luati cu imprumut. Ei se chinuie acum sa pacaleasca, sa santajeze si mai mult Europa pentru mai multi bani, pentru ca niciodata nu-i vor da inapoi. Si UE n-are ce face. Nici SUA n-are ce face. Grecia este protejata de zei! Din orice ban intrat in Grecia, o treime se sifoneaza si restul merge in mita sociala necesara actualilor guvernanti. Pai cum altcumva la socialisti? Nu asa se intampla si la noi? Nu asa se intampla in mare parte si la francezi, italieni, spanioli si oricare alta natiune pseudo-socialista? Ce reforme, ce investitii, in ce? Le-au facut deja. S-a ajuns la criza pentru ca nu mai au din ce sa dea mita sociala. Si acum fac infuzie de moneda pentru a imbogati si mai mult pe magnatii care conduca tarile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb