Guvernul va reduce cu 30% numărul avizelor pe care trebuie să le obţină firmele

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 19 martie 2008

Guvernul va reduce, în cel mult două săptămâni, cu 30% numărul celor peste 500 de avize pe care trebuie să le obţină firmele de la instituţiile statului şi va introduce procedura adoptării tacite pentru celelalte, a anunţat, la Bistriţa, ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi.

Potrivit sursei citate de NewsIn, ministerul a avut nevoie de circa un an pentru a inventaria toate avizele de care au nevoie societăţile comerciale din diferite domenii de activitate. "Am dat o circulară celorlalte ministere să vedem cu cât le putem reduce. Am avut situaţii în care unii au zis că pot renunţa la 2-3, dar şi altele în care ni s-a spus că-s insuficiente şi ar mai trebui să mai adauge câteva. Dintr-o discuţie pe care am avut-o cu primul ministru, am decis să le reducem pe cele care sunt o plimbare inutilă a hârtiilor", a declarat ministrul.

El a dat un exemplu de aviz inutil, şi anume, atestarea faptului că un anumit operator economic are activitate doar în domeniul maselor plastice, aviz de care avea nevoie pentru a accesa un fond naţional.

"Nu ştiu de ce trebuie să-i dea cineva un aviz, dacă omul poate declara pe propria răspundere că acela este domeniul lui de activitate şi are şi codul CAEN.

Hotărârea de Guvern va fi pregătită în două săptămâni, după care va fi introdusă procedura adoptării tacite pentru diferenţa care rămâne.

"Dacă un întreprinzător depune o cerere la autoritatea statului la un minister şi nu primeşte răspuns în termenul legal, în 30 de zile se consideră aprobat. Vrem să responsabilizăm funcţionarii să reuşeas­că să dea răspunsul, în termenul legal, pentru că, de multe ori, întreprinzătorii aşteaptă un răspuns din acesta cu lunile", a declarat Silaghi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb