Guvernul vrea să acorde Oltchim un ajutor de urgenţă

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2012

Guvernul vrea să acorde Oltchim un ajutor de urgenţă

Guvernul intenţionează să acorde combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) un ajutor de urgenţă de 20 milioane euro, iar o delegaţia românească va discuta, astăzi, acest subiect la Bruxelles, potrivit lui Rodin Traicu, Secretar de stat în Ministerul Economiei.

"O delegaţia românească va discuta acest aspect (n.r. ajutorul) cu DG Competition", a afirmat Rodin Traicu, ieri.

Daniel Chiţoiu: Luni va reporni producţia la una dintre secţiile Oltchim

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu, a declarat, ieri, în cadrul şedinţei de Guvern, că începând de luni, 22 octombrie a.c., va reîncepe producţia la una dintre secţiile Oltchim: "Vineri, va intra în teste prima secţie de lucru la Oltchim, iar luni va reîn-cepe producţia acolo. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii, acordăm lichidarea la salariile pe luna august şi sperăm ca săptămâna viitoare să achităm jumătate din luna septembrie. Am schimbat toată conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv până la şefii de secţie".

Consiliul de Administraţie al Oltchim a aprobat marţi planul de repornire a combinatului. Începând cu data de 20 octombrie va fi pregătită instalaţia "Electroliză membrană" în vederea demarării producţiei de produse clorosodice, iar în săptămâna 22-28 octombrie instalaţia va fi pornită propriu-zis, conform unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Ponta îi aminteşte lui Chiţoiu că trebuie să rezolve problemele la Oltchim pentru a rămâne ministru

Premierul Ponta i-a spus, ieri, ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, că este singurul membru al Guvernului care a fost anunţat ca va face parte dintr-un viitor Executiv doar dacă rezolvă problema Oltchim, adăugând că nici nu ştie dacă aceasta este o veste bună sau proastă.

"Dintre toţi miniştrii de la masă, sunteţi singurul despre care am anunţat că veţi mai fi ministru în Guvern dacă rezolvaţi Oltchimul sau nu veţi mai fi dacă iar nu rezolvaţi. Nici nu ştiu, e o veste bună sau o veste proastă pe care v-o dau", i-a spus Ponta lui Chiţoiu, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Încercarea de privatizare a Oltchim, derulată în luna septembrie, a eşuat, întrucât Dan Diacones-cu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Potrivit datelor oficiale, combinatul are datorii de circa 700 milioane euro (bănci, AVAS, Electrica, furnizori), are obligaţii de mediu până la finele lui 2013 de circa 150 milioane euro şi are nevoie de un capital de lucru lunar de 40-60 milioane de euro ca să funcţioneze la întreaga capacitate. Dacă funcţionează la peste 65% din capacitate, Oltchim nu mai iese în pierdere, susţin mai mulţi specialişti din combinat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Solutia e simpla si inevitabila: INSOLVENTA. dar abia dupa alegeri o sa-mi da-ti dreptate

    1. minciuna este electorala si ramane o minciuna!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb