Hackerul "Guccifer" a fost adus din SUA şi încarcerat la Penitenciarul Rahova

Ziarul BURSA #Companii / 12 octombrie 2016

Hackerul "Guccifer" a fost adus din SUA şi încarcerat la Penitenciarul Rahova

În vară, presa internaţională scria ca Guccifer a fost găsit mort, într-o închisoare din SUA, dar informaţiile au fost infirmate de Ministerul Afacerilor Externe

Marcel Lehel Lazăr, hackerul român supranumit "Guccifer" care a contribuit la aflarea faptului că Hillary Clinton a folosit un server privat de e-mail în timp ce era secretar de stat, a fost adus din SUA şi încarcerat, ieri, la Penitenciarul Rahova, ne-au declarat oficialii Penitenciarului, care ne-au spus că hackerul va sta 21 de zile în carantină.

În luna septembrie 2016, hackerul a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. "Guccifer", pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.

În vară, presa internaţională scria că Guccifer a fost găsit mort în celula închisorii din Virginia, însă atât autorităţile americane, cât şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) au infirmat ştirile.

"Marcel Lehel Lazăr, un deţinut federal cunoscut şi sub numele de Guccifer, se află în centrul de detenţie pentru adulţi William G. Truesdale din Alexandria, Virginia. Acesta este viu şi nu a lipsit niciodată din această facilitate", a scris într-un comunicat semnat în vară de şeriful Dana Lawhorne, publicat pe Alexandriava.gov.

Lazăr a declarat în diverse interviuri că a spart serverul privat al fostului secretar de stat american Hillary Clinton de la locuinţa acesteia din Chappaqua, New York, însă oficiali ai serviciilor de securitate naţională au respins afirmaţiile acestuia pe care le-au calificat drept nefondate.

Rolul potenţial al lui Marcel Lazăr Lehel în ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima dată în luna aprilie de Fox News, informează Agerpres. Contul de e-mail al fostului secretar de stat conţinea circa 2.200 de e-mail-uri cu informaţii clasificate şi alte 22 de nivel Top Secret. Lazăr este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, o rudă a fostului preşedinte american George W. Bush şi Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton.

În România, Marcel Lazăr Lehel a primit, în 2014, o condamnare de 7 ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de "Guccifer" se află fostul director al SRI, George Maior, şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb