HANS KLEMM: Investitorii se confruntă cu probleme legate de infrastructură, calitatea forţei de muncă şi a instituţiilor

Ziarul BURSA #Politică / 1 februarie 2017

Investitorii se confruntă cu probleme legate de infrastructură, calitatea forţei de muncă şi a instituţiilor

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, ieri, la Galaţi, la o întâlnire cu presa, că investitorii vin în România, dar se confruntă cu unele probleme cum ar fi infrastructura, calitatea instituţiilor, calitatea forţei de muncă. Domnia sa a spus: "'Există anumite probleme cu care se confruntă, atât investitorii autohtoni, cât şi cei străini, inclusiv cei americani. În primul rând, vorbim de forţa de muncă. Investitorii vin în România, în căutare de forţă de muncă calificată în diverse domenii. Deci, speranţa lor este ca sistemul de educaţie din România să continue să producă buni specialişti şi ca Guvernul să găsească soluţii pentru atragerea înapoi în ţară a tinerilor care au plecat. Un alt element menţionat inclusiv de investitorii din Galaţi este infrastructura, lipsa accesului la o reţea de şosele a României, pentru a transporta mărfurile către restul ţării şi către Europa. Vorbim de infrastructura rutieră, dar şi din sănătate şi educaţie. Un alt treilea element menţionat este stabilitatea, predictibilitatea, transparenţa guvernării, un subiect la care guvernatorul Băncii Naţionale se referă adesea folosind sintagma «calitatea instituţiilor».

Pe de altă parte, ambasadorul a subliniat, potrivit Agerpres, faptul că există un adevărat entuziasm al investitorilor americani faţă de piaţa din România, în diverse domenii, de la agricultură la IT, şi de la farmaceutică la banking, al asigurărilor şi serviciilor, iar unele firme intenţionează să se extindă în domeniul producţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb