"Heitman" LLC ar putea investi în România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 17 ianuarie 2011

"Heitman" LLC ar putea investi, în acest an, peste 300 milioane de euro în Europa Centrală şi de Est (ECE), România fiind inclusă în lis-ta celor 13 pieţe din regiune pe care compania americană le are în vedere. Investiţiile ar urma să fie realizate printr-un fond cu o capitalizare de peste 500 milioane de euro.

"Putem să investim în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est, dar căutăm activ oportunităţi în Polonia, Cehia, Slovacia şi Rusia, pieţe care sunt principalele ţinte, în timp ce investiţii mai mult oportuniste sunt planificate în Ungaria, România şi Croaţia, unde vedem perspective pozitive de revenire", a declarat Otis Spencer, unul dintre şefii "Heitman" pentru Europa şi managerul portofoliului de peste 500 milioane de euro al fondului "Heitman European Property Partners IV" (HEPP IV), citat de site-ul PropertyEU şi preluat de Mediafax.

Pe piaţa românească, "Heitman" este implicat, împreună cu grupul italian "Cefin", în dezvoltarea ansamblului rezidenţial "Cortina Residence" din Bucureşti, care a intrat în insolvenţă anul trecut. Reprezentanţii "Cefin" au declarat la data intrării în insolvenţă că fondul de investiţii, care deţine 75% din proiect, a decis să se retragă.

"România are o perspectivă economică modestă pe termen scurt, care se datorează în primul rând neaşteptatei şi puternicei creşteri a TVA hotărâtă de guvern, dar dimensiunea mare a populaţiei şi numărul ridicat al centrelor urbane arată că aceasta este o piaţa importantă cu un potenţial pe termen lung de a deveni centru regional în sud-estul Europei. Bazele pieţei imobiliare par slabe, dar mare parte din spaţiile vacante din stocul existent sunt localizate şi concepute prost sau au funcţionalităţi învechite şi de aceea nu vor fi niciodată percepute ca spaţii moderne de către utilizatori", consideră reprezentanţii "Heitman".

Potrivit unei evaluări a companiei, România este inclusă în categoria ţărilor care au arătat vulnerabilitate macroeconomică şi care, în continuare, au cel mai mare potenţial de scădere. În această categorie mai sunt incluse Lituania şi Ucraina.

Societatea a achiziţionat anul trecut, prin intermediul HEPP IV, cel mai nou fond ridicat de "Heitman", un teren în Polonia pentru dezvoltarea a 900 de locuinţe. O altă achiziţie a fost cea prin care compania cu sediul central în Chicago a cumpărat 75% din centrul comercial "Galeria Malta" din Poznan, de la dezvoltatorul spaniol "Neinver".

HEPP IV are capacitatea să realizeze investiţii de 1,5 miliarde de euro, în Europa Centrală şi de Est.

Reprezentantul "Heitman" a menţionat că fondul se va focusa pe proiecte de retail, rezidenţiale şi de birouri în capitale, dar şi pe facilităţi de distribuţie.

"Comparativ cu fondurile anterioare, am crescut sumele alocate pentru dezvoltarea de proiecte. Credem că în oraşe precum Varşovia sau Praga este mult mai interesant să dezvolţi un turn de birouri decât să cumperi clădiri existente, având în vedere evoluţia preţurilor", a precizat Spencer.

În mod tradiţional, "Heitman" vizează investiţii în ţările din Europa Centrală şi de Est, dar în ultimele luni compania a început să se uite şi spre Europa de Vest, de asemenea. "Heitman" are în administrare active imobiliare de circa opt miliarde de euro, în Statele Unite ale Americii şi Europa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb