Henri Paul: Europa se poate apăra în faţa crizelor

A.G.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 octombrie 2008

Henri Paul: Europa se poate apăra în faţa crizelor

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a declarat că Europa se poate apăra în faţa unor crize financiare cum este cea actuală, transatlantică, dovadă fiind soluţia găsită de Uniune Europeană(UE)pentru asigurarea lichidităţii bancare. "Am reuşit să salvăm, prin unirea tuturor forţelor, marile instituţii financiare din Europa", a declarat ambasadorul, citat de Agerpres. Henri Paul a dat exemplul Marii Britanii, care, deşi nu este în clubul euro, şi-a unit forţele cu guvernele celorlalte ţări membre ale UE. Diplomatul şi-a exprimat speranţa că Europa şi-a găsit resursa de a stopa această criză financiară, chiar dacă efectele crizei vor persista şi se vor mai face resimţite în următoarele şase luni.

"Mi se pare necesar să supraveghem şi criza economică, deoarece criza financiară poate degenera în criză economică, prin restricţionarea creditelor", a menţionat ambasadorul francez. În ceea ce priveşte "vinovatul" pentru criza actuală financiaro-bancară globală, Henri Paul a declarat, citat de Agerpres, că s-au comis erori, "mai ales că executivul american nu a ajutat un organism bancar important, şi, de aici, toate celelalte organisme bancare au început să cadă". El a menţionat că acest fapt a fost evidenţiat de presă, înaintea exprimării opiniei sale şi nu se poate spune că "un anumit domn se face vinovat, ci întreg sistemul este vinovat de situaţia creată".

Referitor la efectul apropiatelor alegeri prezidenţiale din SUA asupra relaţiilor cu UE, Henri Paul a precizat că speră ca acest proces electoral să întărească Europa, iar interesul Uniunii Europene este acela de a avea în Statele Unite un partener puternic.

În altă ordine de idei, ambasadorul Henri Paul a spus că, de la 1 iulie, de când Franţa a preluat preşedinţia UE, pentru şase luni, cele mai dificile momente pe care ţara sa le-a avut de gestionat au fost "invazia militară a Georgiei de către Rusia", opinând că reacţia rapidă a preşedinţiei franceze a permis evitarea continuării vărsării de sânge.

"Tocmai din această cauză, politica de apărare şi securitate comune este o prioritate esenţială a preşedinţiei franceze, pentru că vorbim despre crize economice şi financiare, dar războaiele sunt tot ce poate fi mai rău", a spus diplomatul. Un alt moment delicat din acest mandat, amintit de ambasadorul francez, este chiar actuala criză financiară, căreia Europa i-a făcut faţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb