Hezbollah consideră că Israelul este prea slăbit pentru a începe un război împotriva Libanului

R.S.
Internaţional / 14 martie

Hezbollah consideră că Israelul este prea slăbit pentru a începe un război împotriva Libanului

Liderul Hezbollah-ului libanez, organizaţie ai cărei luptători au făcut schimb de focuri cu Israelul de luni de zile în sprijinul organizaţiei palestiniene Hamas, a declarat ieri că Israelul este prea slăbit pentru a lansa un război împotriva Libanului, transmite AFP.

"Armata israeliană este epuizată (...) pe frontul de nord, în Cisiordania şi în Gaza", a apreciat liderul mişcării islamiste, Hassan Nasrallah, într-un discurs televizat, conform AFP.

Aceste declaraţii sunt făcute pe măsură ce Israelul lansează raiduri aeriene din ce în ce mai adânc în teritoriul libanez împotriva poziţiilor Hezbollah, accentuând ameninţările unui război deschis.

"Acest inamic şi societatea acestui inamic dau semne de oboseală", a continuat el, estimând că armatei israeliene îi lipsesc efectivele necesare pentru a începe un război împotriva Libanului, potrivit sursei citate.

Nasrallah a acuzat din nou armata israeliană că a impus "cenzura mass-media" cu privire la numărul real de soldaţi ucişi în schimburile de foc cu mişcarea pe care o conduce. În Israel, potrivit armatei, zece soldaţi şi şapte civili au murit în violenţele transfrontaliere care au început după atacul fără precedent al mişcării islamiste Hamas pe teritoriul israelian. În Liban, cel puţin 322 de persoane au fost ucise, majoritatea luptători Hezbollah, dar şi cel puţin 56 de civili, informează AFP.

Schimburile necontenite de foc, care au fost iniţial limitate în zonele din apropierea graniţei, au dus la strămutarea a mii de locuitori din sudul Libanului. În nordul Israelului, zeci de mii de persoane au fost, de asemenea, strămutate, notează AFP.

Avioanele israeliene au efectuat marţi raiduri în regiunea Baalbeck din estul Libanului, la aproximativ o sută de kilometri de graniţa israeliano-libaneză, soldate cu moartea a doi luptători Hezbollah, relatează AFP.

Hezbollah, la rândul său, a anunţat că a lansat aproximativ o sută de rachete asupra poziţiilor militare israeliene."Rezistenţa a descurajat până acum inamicul să intre în război împotriva Libanului", a insistat Hassan Nasrallah, menţionează AFP.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a avertizat recent că un posibil armistiţiu în Fâşia Gaza nu va submina obiectivul Israelului de a împinge Hezbollah de la graniţa sa de nord, prin forţă sau diplomaţie, conform sursei citate.

Hezbollah spune că va pune capăt atacurilor împotriva Israelului doar în cazul unei încetări a focului în Fâşia Gaza, scrie AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb