Hidroelectrica anunţă intenţia de listare la BVB

S.B.
Piaţa de Capital / 6 iunie 2023

Hidroelectrica anunţă intenţia de listare la BVB

Hidroelectrica anunţă astăzi intenţia Fondului Proprietatea de a desfăşura o ofertă publică iniţială având drept obiect acţiuni ordinare existente, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Societatea intenţionează totodată să aplice pentru admiterea ("Admiterea") la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti ("BVB"). Oferta va avea loc după aprobarea prospectului ("Prospectul") de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Fondul a primit acordul acţionarilor pentru a dispune în cadrul Ofertei de întreaga sa participaţie de până la 19,94%, din numărul total de acţiuni emise de Societate. Numărul de acţiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior. Societatea nu va realiza o majorare de capital în contextul Ofertei şi nu va beneficia în vreun fel de fondurile obţinute ca urmare a desfăşurării Ofertei.

Oferta va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor retail şi instituţionali din România, precum şi investitorilor instituţionali internaţionali eligibili.

Admiterea este de aşteptat să aibă loc în iulie 2023. Odată admise la tranzacţionare, acţiunile Societăţii vor fi incluse în indicele BET al BVB imediat după Admitere.

Societatea şi Fondul vor fi supuşi unei restricţii de înstrăinare a acţiunilor Societăţii pentru o perioadă de 180 zile, iar acţionarul majoritar al Societăţii va fi supus unei restricţii de înstrăinare a acţiunilor Societăţii pentru o perioadă de 12 luni de la data Admiterii.

"Hidroelectrica are un istoric îndelungat de creştere semnificativă şi de generare de profit pentru acţionari, fiind principalul producător de energie electrică din România, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile. Ne aflăm într-o poziţie bună pentru a continua tendinţa de creştere, având o strategie clară, axată pe eficienţă operaţională, diversificarea şi extinderea afacerii şi asigurarea rentabilităţii capitalului, toate acestea fiind susţinute de un mediu sectorial şi macroeconomic favorabil pe termen lung. Oferta Publică Iniţială propusă reprezintă un pas firesc şi entuziasmant în evoluţia noastră, deoarece listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucureşti ne va ajuta să ne diversificăm baza de acţionari şi să ne dezvoltăm profilul internaţional" a declarat Bogdan Badea, Director Executiv al Hidroelectrica.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Nu spune nimic despre PER...

    Tocmai ce au dat dividendele. Acum se pot lista pe nimic pana la anul.

    1. nu prea are sens ce spui!

      Se listeaza ex dividend. Primul dividend, peste un an.

      corect.

      Au tras FP si statul partea lor inainte de listare dividend baban. 

      Statul cu asta ramane, FP spera sa mai ia ceva si de la listare. A vrut insa sa fie sigur de ceva.

    aa ca vinde fp…da statu de ce nu vinde?

    Eu zic sa dea si toate rezervele ca dividend in 2024 :)))

    1. si barajele!

      care rezerve ca FP si statul au muls tot ce era de muls.

    Sa se listeze naiba că prea o canta toți de parcă.i febră aurului nu alta! Partea cea mai buna.i că se vând multe alte companii mult mai bine cotate și cu fundamente solide, peste Hidroelectrica și la preț de oferta!!! La BVB este același lucru, trec acțiunile Hidro de la FP la alții..... Și până acum se putea avea acțiunile astea prin FP, ce mare șmecherie!!! Doar că sună altfel pentru mulțime :))))

    1. Da. Plus ca inca domina prea multa incertitudine - lipsa claritate daca sa depus prospectul la ASF (aia o sa aprobe fara sa citeasca), deci nu putem estima o data cand ASF va aproba oficial prospectul (la cate dureri de cap au ca urmare acoperirilor ilegalitatilor City si Euroins, o sa-l aprobe fara nici o problema), dupa care mai e si BVB-ul in rand cu aprobarea (nici acolo nu stim cat o sa se retina, totusi e de citit). Dupa care inca cateva saptamini si abia dupa start subscriere si abia dupa start tranzactionare... prea multa galagie si informatii zero din prospect. Plus ca, statul deja a scos dividendele... sa vedem.

      eu cred ca proiectul e depus. Probabil maine se aproba in sedinta ASF. daca nu, cel tarziu miercurea viitoare.

    Probabil se va proceda ca si la Agricover, chiar daca acolo nu a functionat: se va aloca o cota destul de mica pentru retail, in asa fel incat sa se creeze emulatie la subscriere, cu depasirea de cateva ori a cotei alocate, aceasta influentand oarecum si institutionalii.

    Daca retailul nu se inghesuie, succesul ofertei devine incert. Probabil aici se vor inghesui fondurile de pensii si e greu de vazut un pret atractiv in aceste conditii. 

    1. Care va fi oare pretul?

      Mare!

      Asta e si temerea mea - pret mare. Plus lipsa de timp de studiat prospectul. Investitorii retail sa nu sa se grabeasca sa subscrie caci au de asteptat dividendul inca un an.

      PER minim 16 vor cere. E de asteptat si de analizat dinamica seriei de pret.

      Per 16. Dezastru.

      Snp, tgn, el, sigur au per-ul sub 10.

      La pomul lăudat sa nu te duci cu sacul... 

      OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica

      Cele două companii vor construi patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate 

      cumulată de ~450 MW 

      ? Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro 

      ? Prin punerea în funcțiune a celor patru parcuri, puterea instalată de energie

      solară a României crește cu ~30% 

    Mult zgomot pentru nimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb