Evenimentul HipTrip România Culinară işi doreşte să pună în valoare obiceiurile bucătăriei tradiţionale româneşti, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizări tematice, speakeri şi dezbateri pe teme provocatoare. Toate acestea se vor petrece în grădina conacului Vivolis.
Evenimentul îşi propune să ducă bucătăria românească din sfera tradiţională în cea urbană şi îşi doreşte să devină o punte de legătură între puţinii păstrători de tradiţii gastronomice care prezervă aceleaşi metode de gătit ca în secolele trecute, făcând uz de ingrediente cultivate local, şi generaţiile tinere, urbanizate, care doresc a pastra acel gust de neuitat, dar utilizând metode şi concepte gastronomice moderne.
Programul HipTrip România Culinară se va desfăşura în aer liber, unde vor fi workshopuri culinare, cu apreciaţi chefi şi profesionişti în domeniu care vor dezbate despre ce inseamnă noua bucătarie.
În cadrul HipTrip România Culinară, va avea loc avanpremiera proiectului "Fragmente", film produs de Chef Mihai Toader şi muzicianul Bogdan Mihai Simion, urmată de o scurtă supriză muzicală şi o sesiune de Q&A, toate având rolul de a vă stimula capacitatea de introspecţie şi analiză a tradiţiilor satului românesc.
Perioada de desfăşurare a evenimentului este 10-12.08.2018 august.