Holcim şi Lafarge fac concedieri înainte de fuziune

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 mai 2015

Producătorii de ciment Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) au anunţat că vor face concedieri înaintea fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment.

Astfel, Holcim va concedia 120 de angajaţi în Elveţia, iar Lafarge va renunţa la 380 de oameni, 166 dintre ei fiind salariaţi din Franţa, potrivit celor două companii.

Lafarge şi Holcim au obţinut recent aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru realizarea fuziunii, după ce firmele au fost de acord să vândă fabrici, terminale şi cariere de nisip. Astfel, Lafarge va vinde o fabrică de ciment şi o carieră de piatră din statul Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana. Anterior, Lafarge a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea fabricii din Iowa şi a şapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari în numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa. Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi alte regiuni.

Cei doi producători de ciment au făcut recent un pas important pentru securizarea fuziunii, după ce acţionarii Holcim şi-au dat acordul pentru crearea celei mai mari companii din lume în domeniul materialelor de construcţie. În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 8 mai, 738 de acţionari Holcim, reprezentând 72% din capitalul social al companiei, au aprobat toate moţiunile propuse de boardul directorilor.

În aprilie, Consiliile de Administraţie ale Lafarge şi Holcim au aprobat numirea lui Eric Olsen, vicepreşedinte executiv Lafarge, ca director general (CEO) al viitoarei entităţi LafargeHolcim, după finalizarea fuziunii. Pe 20 martie, producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat noii termeni ai planificatei lor fuziuni. Anul trecut, Holcim şi Lafarge au anunţat că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unei companii internaţionale cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge. În luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a aprobat fuziunea, care urma să se încheie în prima jumătate a acestui an, însă obţinerea acordului instituţiei europene a depins de renunţarea la unele dintre activele deţinute de cei doi mari producători de ciment la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb