Holde Agri Invest, la un pas de debutul la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2020

Holde Agri Invest, la un pas de debutul la BVB

Holde Agri Invest, companie din ţara noastră ce operează terenuri agricole, este la un pas de debutul pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în condiţiie în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, emiterea certificatului de înregistrare a titlurilor în acest sens.

În luna iunie a acestui an, compania a realizat al doilea plasament privat pentru acţiunile sale, prin Bursa de Valori Bucureşti, reuşind să atragă douăsprezece milioane de lei. În urma operaţiunii, prin care au fost vândute într-o primă etapă acţiuni în valoare de aproximativ două milioane de lei acţionarilor existenţi la acel moment, iar în a doua etapă compania a plasat 9,1 milioane de acţiuni noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei/titlu, capitalizarea Holde ajunsese la peste 50 milioane de lei, conform comunicatului de atunci al emitentului.

Totodată, compania informa că se aşteaptă să intre la tranzacţionare pe piaţa AeRO în luna septembrie a acestui an, Holde urmând a fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB.

În 2019, Holde vânduse aproximativ nouă milioane de acţiuni noi tot printr-un plasament privat, atrăgând zece milioane lei de la 27 de investitori activi la Bursa de Valori Bucureşti.

La începutul lunii august a acestui an, compania a anunţat un parteneriat strategic cu AgroCity, start-up agro-tech, colaborare prin care Holde devine investitor strategic în start-up dar şi primul client care va folosi soluţia AgroCity.

Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenţionează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârşitul acestui an. Pe termen lung, obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători români din piaţa agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii şapte ani. Pentru a reuşi acest lucru, Holde are în plan să investească peste 50 de milioane euro în achiziţii de terenuri, precum şi utilaje noi, spaţii de depozitare şi sisteme moderne de irigaţii.

Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu şi Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii şi-au unit forţele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest, şi împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri din spatele Holde Agri Invest. La scurt timp, Holde a primit prima investiţie externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii Iulian Cîrciumaru şi Andrei Creţu. Modelul de business prevede ca niciun acţionar să nu deţină o participaţie majoritară în cadrul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb