ZIARUL BURSA

03 septembrie 2020
Ediţia din 18.09.2024
CCIR devine proprietară pe terenuri intravilane ale statului

PARLAMENTUL A STABILIT: CCIR devine proprietară pe terenuri intravilane ale statului

George MarinescuMiscellanea / 3 septembrie 2020

Printre imobilele respective se numără şi cele 46 de hectare de teren din zona Romexpo a Capitalei  

Deputaţii USR şi UDMR vor contesta actul normativ la Curtea Constituţională

Cătălin Drulă, deputat USR: "Este un tun imobiliar transpartinic dat de PMP, PSD şi PNL"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) va deveni proprietara tuturor terenurilor publice pe care deţine construcţii, conform unui proiect de lege aprobat, ieri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Triumful bogăţiei, pictură de Hans Holbein cel Tânăr (1497/1498-1543) în maro, cu tonuri de gri şi reflexe albe, expusă la Luvru, Paris.

Diferenţele dintre săracii şi bogaţii lumii - tot mai mari

Mihai GongoroiMacroeconomie / 3 septembrie 2020

Analiză Capgemini: Averea celor mai mari bogătaşi ai lumii a crescut anul trecut după ce în 2018 scăzuse pentru prima dată în şapte ani  

Diferenţele de avuţie la nivelul populaţiilor au existat întotdeauna. Anul acesta însă, odată cu deconectarea totală a pieţelor bursiere de economia reală, diferenţele dintre cei bogaţi şi cei mai săraci au ieşit în evidenţă - cel mai mult în Statele Unite, ţară cu cei mai mulţi aşa-numiţi high-net-worth individuals (HNWI), grupul de persoane care deţine averile cele mai ridicate de pe glob.

Numărul companiilor nou înfiinţate în ţara noastră a scăzut cu 31%

ÎN PRIMELE ŞAPTE LUNI ALE ANULUI Numărul companiilor nou înfiinţate în ţara noastră a scăzut cu 31%

A.I.Companii / 3 septembrie 2020

Roxana Popescu: "Antreprenorii sunt atenţi la ceea ce funcţionează, dovadă fiind orientarea rapidă a acestora spre sectorul energiei, pe fondul liberalizării recente a pieţei gazelor, precum şi spre transport şi depozitare, în contextul creşterii comenzilor online"  

După impredicitibilitatea aferentă anului electoral, finanţarea deficitelor gemene reprezintă principalul risc macroeconomic pe termen scurt, sunt de părere analiştii KeysFin

Numărul companiilor înfiinţate în primele şapte luni în ţara noastră a fost de 60.634, cu 31% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din 2019, însă scăderea s-a temperat de la minus 47% şi 29.780 de companii nou înfiinţate în primele patru luni din 2020, se arată în cea de-a doua ediţie a raportului KeysFin Macro Update, publicat ieri.

Referitor la pensii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus, ieri: "PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă (...)".

RECTIFICAREA BUGETARĂ, SUB SPECTRUL MODIFICĂRII Social-democraţii vor să impună majorarea cu 40% a pensiilor

G.M.Politică / 3 septembrie 2020

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, susţine că o astfel de majorare ar duce la încetarea măsurilor active luate de Guvern şi la pierderea multor locuri de muncă  

Rectificarea bugetară aprobată de Guvernul în 14 august a intrat în dezbaterea Parlamentului. Birourile per­manente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, ieri, trimiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe. Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie.

Coronavirusul ne obligă să ne distrăm singuri, a dispărut divertismentul social

Coronavirusul ne obligă să ne distrăm singuri, a dispărut divertismentul social

E.O.Miscellanea / 3 septembrie 2020

Cea mai mare scădere, de 58%, va fi raportată de industria cinematografică, până la o valoare de 26 milioane euro Deja afectat de declin în ultimii ani, segmentul ziarelor şi revistelor tipărite din România şi-a adâncit scăderea la 13% în acest an, până la 62 milioane euro, urmând să rămână la un nivel similar până în 2024, când valoarea pieţei este estimată la 61 milioane euro Cheltuielile pentru accesul la internet continuă să rămână cel mai mare sector al industriei, cu 47% din piaţă şi, respectiv, 1,23 miliarde euro, fiind în creştere cu 9,7%, comparativ cu 2019 

Rata de creştere a industriei de media şi divertisment din ţara noastră va scădea, în acest an, la 0,26%, de la peste 8% în 2019, ca urmare a restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, valoarea pieţei urmând să atingă 2,613 miliarde euro, conform celei de-a 21-a ediţii a raportului PwC Global Entertainment & Media Outlook 2020-2024 (GEMO). Estimările arată o revenire a creşterii din 2021, la o rată anuală medie de 6,76%, până în 2024.

OPINII Statul nu se mai lasă împrumutat de populaţie pe termen mai lung

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 3 septembrie 2020

A trecut fără prea multe comentarii tăierea emisiunii cu scadenţă la 5 ani din lista titlurilor de stat oferite spre subscriere populaţiei în septembrie în cadrul programului Tezaur. Ce raţionament o fi stat la baza respectivei decizii? Cum îmi vine greu să cred că a fost sărită din listă din grabă sau că s-a dorit ceva economie la hârtie, ar rămâne faptul că Finanţele habar nu au ce inflaţie ar putea fi peste 5 ani în România pentru a ajusta randamentul oferit populaţiei. În zona euro s-a ajuns deja la deflaţie în august, poate că unora li s-a părut că o dobândă de 5%, cât era oferită populaţiei la scadenţa la 5 ani în lei, ar fi cam mare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 3 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 3 Septembrie 2020

Macroeconomie / 3 septembrie 2020

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2020, pe fondul creşterii producţiei şi comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 56 de la 54,2 în luna precedentă (o...

Holde Agri Invest, la un pas de debutul la BVB

Holde Agri Invest, la un pas de debutul la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 3 septembrie 2020

Holde Agri Invest, companie din ţara noastră ce operează terenuri agricole, este la un pas de debutul pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în condiţiie în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, ieri, emiterea...

Oscilaţii reduse pentru indici

BVB Oscilaţii reduse pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 3 septembrie 2020

Rulaj de 53,9 milioane de lei, sub media zilnică a anului 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii cu avansuri reduse.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo