RECTIFICAREA BUGETARĂ, SUB SPECTRUL MODIFICĂRII Social-democraţii vor să impună majorarea cu 40% a pensiilor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2020

Referitor la pensii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus, ieri: "PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă (...)".

Referitor la pensii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a spus, ieri: "PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă (...)".

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, susţine că o astfel de majorare ar duce la încetarea măsurilor active luate de Guvern şi la pierderea multor locuri de muncă

Rectificarea bugetară aprobată de Guvernul în 14 august a intrat în dezbaterea Parlamentului. Birourile per­manente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, ieri, trimiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe. Termenul până la care deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la acest act normativ este 9 septembrie, iar termenul până la care comisiile vor finaliza raportul este 10 septembrie.

Aşadar, este posibil ca la finalul săptămânii viitoare să avem aprobată de către Parlament rectificarea bugetară, însă nu aşa cum a fost adoptat actul normativ de către Cabinetul Orban, ci modificat conform dorinţelor celor de la PSD, ALDE şi Pro România, cu sprijinul unor reprezentanţi ai minorităţilor naţionale şi chiar ai UDMR.

De altfel, Alfred Simonis, liderul grupului deputaţilor social-democraţi a anunţat obiectivul formaţiunii sale politice: "Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără articolul privind majorarea pensiilor doar cu 14%. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie".

În replică, premierul Ludovic Orban le-a cerut, ieri, parlamentarilor să fie responsabili şi să susţină rectificarea bugetară aşa cum a fost decisă de Guvern, susţinând că PSD, după ce a vrut să lase România fără Executiv, vrea să o lase şi fără buget.

Şeful Executivului a mai spus: "Ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat e construită pe baza analizelor, studiilor de impact şi a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară este introdusă în dezbaterea bugetului de stat, a ordonanţei de urgenţă de rectificare a bugetului se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele şi riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu şi lung".

El a adăugat că, şi aşa, Guvernul a făcut "eforturi foarte mari" pentru a creşte veniturile unor categorii importante.

Premierul Ludovic Orban a precizat: "Am găsit resurse să creştem punctul de pensie, să susţinem majorarea alocaţiilor pentru copii, am găsit resurse să susţinem autorităţile locale în eforturile pe care le fac pentru a putea face cheltuielilor în timp de pandemie. De asemenea, am alocat resurse financiare pentru susţinerea angajaţilor în cadrul măsurilor active, pentru susţinerea companiilor. Solicit parlamentarilor să voteze rectificarea bugetară ca o bază solidă pentru reluarea procesului de creştere economică, pentru o revenire rapidă a economiei româneşti, care, ulterior, să permită creşterea veniturilor cetăţenilor".

În legătură cu o eventuală modificare a actului normativ de către social-democraţi care doresc ca punctul de pensie să fie majorat cu 40%, şeful Guvernului a spus: "Proiectul de lege a fost votat demult, proiectul nu a avut la bază nimic, niciun fel de analiză de prognoză economică, de prognoză a creşterii economice. A fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Între timp, trăim într-o altă realitate, o realitate care nu este numai realitatea României, ci este realitatea întregii lumi, realitatea Europei, în care ne confruntăm cu o criză economică provocată de pandemie, căreia trebuie să-i facem faţă şi trebuie să ne adaptăm toate cheltuielile, toată gândirea bugetară trebuie să o adaptăm la situaţia în care ne găsim. Vă readuc aminte că ne confruntăm cu o scădere economică, o contracţie economică de 3,9% pe primul semestru. Sigur că este o contracţie economică mult mai mică decât contracţia economică medie la nivel european, care este de 8,3%, dar este o contracţie economică care duce la scăderea veniturilor, care trebuie să ne îndemne la prudenţă în generarea de cheltuieli. Şi aşa, în ultimele 4 luni, majoritatea dominată de PSD, într-un populism inexplicabil, ne-a provocat noi şi noi cheltuieli pentru care nu există, efectiv, resursele pentru a putea face faţă notei de plată provocată de PSD ".

În cazul în care totuşi stânga politică va înlocui majorarea de 14% a pensiilor cu o creştere cu 40%, premierul Ludovic Orban a spus că liberalii iau în calcul sesizarea Curţii Constituţionale pe acest subiect.

Referitor la pensii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii a spus ieri: "PSD nu mai are aceeaşi forţă pe care o avea. Acest lucru sugerează faptul că, inclusiv din rândul dânşilor, sunt parlamentari care judecă raţional, care îşi dau seama de ce se întâmplă. (...) Toate deciziile pe care le-am luat, inclusiv cele legate de măsurile active pentru a sprijini piaţa forţei de muncă, au fost decizii fundamentate pe posibilităţile bugetare".

Ministrul Muncii susţine că din discuţiile pe care le-a purtat cu foarte mulţi pensionari a constatat că aceşta înţeleg că PSD încearcă crearea unui conflict între persoanele vârstnice şi cei care muncesc. Violeta Alexandru a arătat că o majorare cu 40% a punctului de pensie în acest moment ar duce la încetarea măsurilor active, cum ar fi plata şomajului tehnic sau susţinerea plăţii a 41,5% din salariu pentru angajaţii care şi-au reluat activitatea după ce au fost în şomaj tehnic. Mai mult, ministrul de resort că o astfel de majorare combinată cu încetarea măsurilor active ar duce la concedierea multor angajaţi şi la închiderea mai multor firme din cauza actualei crize economice generată de pandemia Covid-19.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Leshina liftiera.

    1. Nu lesina, ca nu da din banii ei ci din banii tai si ai mei, prostovanule.

      Esti proasta draga. Leshina pentru ca daca se vor da mai multi bani pensionarilor, peneleprele trebuie sa gasesca o sursa si din acest motiv risca spagi mai putine. Din banii de pensii nu ies spagi, de la masti, tablete, retur bani fratilor Micula, achizitie avioane din 1970 ies spag mai prosta satului.

    PSD-ul nu poate intelege ca nu poti da ceea ce nu ai decat daca iei din alta parte sau daca te imprumuti.

    De unde sa ia (taie) guvernul si cat sa se mai imprumute?

    La intrebarile astea ar trebui sa raspunda PSD-ul si gasca de clovni a lui Ponta. 

    1. Prostii nu pot sa inteleaga ca pensiile TREBUIE marite pentru a exista echitate sociala si a se respecta legea care spune cat TREBUIE sa valoreze un punct de pensie.

      Salariile au crescut PREA MULT in Romania. Au crescut mult prea mult raportat la cat au crescut pensiile. Prin urmare, salariatii AU GENERAT INFLATIE care a dus la scumpirea vietii. Nu pensionarii au facut asta. Ci salariatii. Iar pensionarii isi cer drepturile. 

      Cresterea veniturilor trebuie sa se faca armonios. Nu 50% la salariati si 10% la pensionari. Ca asa nu ajungem decat sa ii infometam pe pensionari. 

      1 - Daca nu au idei de unde sa faca rost de bani se pot cara acasa ca au furat destul.

      2 - Sunt destule solutii pentru banii pensionarilor insa sclavetii nu le pot lua in calcul. 

      - prima varianta pentru respectarea legii este sa ia bani din rezervele de peste 30 mld. rezervele se fac tocmai ca sa foloseasca atunci cand este o situatie iesita din comun asa cum e pandemia. Rezervele se fac pentru cetateni nu pentru diversi borfashi de prin alte parti.  

      - marirea redeventelor. Calcul simplu care poate sa fie inteles chiar si de penelisti:  

      la rezerve de gaze de 10 mld euro, banditii se pot multumi si cu 5 mld profit, nu e neaparat necesar sa castige de 8 ori ca la caritas. 

      - impozite serioase pentru smecherii care fac 'optimizare' fiscala. Idiotii care se tavalesc pe motiv ca 'pleaca investitorii' sa ne zica unde pleaca borfashii de la bancile care cica nu au profit?

      - reducerea bugetului de la armata, Dupa ce devine functional proiectul cu ajutor de 80 mld de la UE, se pot recupera sumele pentru achizitia de arme. 

      cred ca e prea sofisticat atat pentru PSD cat si pentru PSD. alfel, asa e...

      S-au făcut mari greșeli în trecut cu salariile și pensiile

      Aceste greșeli de zeci de ani , nu se pot corecta pe loc 

      Acum , cât mai putem să ne împrumutăm pt pensii și salarii ? 

      Mai a venit în plus această nenorocire medicală 

      Pe mari scăderi financiare , economice , noi creștem f mult cheltuielile ! 

      De unde ? 

      ,,să facă rost" 

      Nu poțî face rost decât din împrumuturi și tăierea investițiilor

      Doriți să ne prăbușim ? 

      P.N.L-istii(HOLERA GALBENA)ERAU PREA LIHNITI asa ca s-au repezit sa preia puterea(ORBAN era salariatul sotului unei consiliere a presedintelui cu 3000 lei, acum are pe putin15000 lei si exemplele pot continua).DIVERSIONISTI ,MANIPULATORI SI HAHALERE(vorbesc peste invitatii televiziunilor ,cu voce tare ,ca sa-i acopere ,raspund conform indicatiilor partidului la intrebari(pun placa de magnetofon) ,etc.."Domn profesor a semnat Legea pensilor ,ca sa-i infunde pe P.S D-isti.(care conduceau atunci tara)Dumnezeu le- a dat dupa fapta:holera( covid 19) seceta inundatii(urmeaza trepidatii) SI cum spunea astrologul M. COJOCARU, la inceput de an, vom avea 4 ani de cosmar cu Iohannis -presedinte (Apropo, am inteles , ca daca nu v-a mai fi ales presedinte TRUMP, DE VINA VA FI P.S D -ul,iresponsabil si criminal.In final intreb , unde este ROMANIA ,CU PARTIDE CARE SE SABOTEZA INTRE ELE INDETRIMENTUL EI

      De acord in mare parte, dar:

      Cine a marit salariile pana la niveluri aberant de mari in unele cazuri? 

      PSD-ul! 

      Daca PSD-ul a angajat alarii maite, actualii guvernanti sunt obligati sa le onoreze. Peste asta s-a suprapus si criza cu reducerile corepunzatoare la buget, bassca cresterile de cheltuieli pe ondul pandemiei (toti vor ajutoare pentru companii, somaje tehnice, masti gratuite, tablete, calculatoare, teste Covid, dotarea sspitalelor, alocatii, majorari de salarii, poruri de pandemie etc.). De unde toate astea? 

      A venit randul pensionailor la majorari (indreptatite dealtel), doar ca momentul este nepotrivit pentru o crestere atat de mare - 40%. 

      Salariile nu sunt aberant de mari. Asta este una din gulgutele cu care se rad pe creier oile. De ce un medic roman sa primeasca mai putini bani fata de un medic german? Ce face in plus germanul ca sa ia mai multi bani? De ce oamenii care muncesc la supermarket sa primeasca de 4 ori mai putini bani fata de cei din Franta cand muncesc la fel iar magazinele castiga la fel plus ca aici nu platesc impozite?

      Criza nu este doar in Romania. In toata Europa sunt probleme si in toate tarile guvernele ofera ajutoare. Ciuma galbena trebuie sa gaseasca solutii si daca nu gasesc sa plece. Daca nu au idei, sa invete de la partenerii din UE. Aia de unde gasesc bani ca si la ei au scazut incasarile la buget, si la ei s-au inchis multe afaceri. Diferenta este ca aia se gandesc si la oameni nu doar la furat. Leprele baga abureli cu investitii care vor aduce bani peste 20 de ani. Ca la Ceausescu. Oamenii aveau probleme iar ala construia fabrici si uzine - in limbaj pnl/oligofren investea si promitea ca peste 30 de ani o sa fie raiul pe pamant.  

      Nu , nu sunt aberant de mari , sunt dezechilibrate doar.Si se fura , de cima galbena dar si de cea rosie.Cat priveste de unde scot bani cei din vest si de ce nu gasim si noi un portofel pli cu bani e greu de explicat unui postac care poate pune asa problema

      Asa se intampla cand chiulesti de la instructaj. E greu sa explici. Maine poti sa arati unde te-ai impiedicat si probabil ca vei primi vrajelile care trebuie sa le debitezi. Prietenii tai - partenerii' - tiparesc bani cand au nevoie. Au tiparit si dupa criza din 2008. Idiotii sunt dresati sa creada ca tiparirea banilor este cea mai mare greseala, cei care indraznesc sa se gandeasca la asa ceva sunt oameni rai si prosti si restul epitetelor le afli de la aia care isi bat joc de tine si te folosesc. Cat au tiparit partenerii poti afla de pe internet. Daca nu te descurci, platesti si iti spun sumele, datele si orice fel de detalii.

      Bravo

    doamnelor, domnilor....individa este izoleta!!

    1. Numai banditii incalca legile .Pot eu sa platesc numai 14%din impozite?Nu!Stia P.S.D--ul ca va pica in urma unei motiuni de cenzura?Nu! Ei credeau ca vor guverna mereu!Totusi luasera niste masuri.Bune zic eu.TAXAREA BANCILOR ,(pentru depasirea unuianumit procent al Roborului.Apropo,. bancile au avut in pandemie profituri de peste 2miliarde de lei pe primele 6luni .B.R.D-ul a profitat de pandemie si nu acordat dividende actionarilor.De asemenea au taxat societatile energetice ale caror conducatori si anumiti angajati au salarii exorbitante ORBAN a platit garantii societatilor de asigurari ,a scos 2 milarde de lei din bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si i- a bagat in fondul de rezerva al primului ministru (gurile "rele "spun ca pentru a le repartiza primarilor, sa-si asigure victoria in alegeri.In joaca aceasta a partidelor cu viitorul ROMANIEI AR TREBUI SA INTERVINA DICOTUL PENTRU CONSTITUIREA DE GRUPARI CRIMINALE si D .N .A--ul pentru devalizarea tarii.

      Arunci laturi incat a ajuns sa-ti puta gura - acum ceva timp spuneai ca neacordarea dividendelor la brd nu-i o problema , vor da anul viitor (sau nu esti tu acelasi Mihai?). Daca bancile ar fi taxate asa cum a vrut psd-ul s-ar fi ales praful , fiindca vrand-nevrand suntem la mana lor.Si in general doar tampitii isi rezolva problemele punind taxe.

      Eu sunt MIHAI si nu Mihai.desi sunt actionar la banci cred ca ar trebui taxate ,deoarece dobanzile din ROMANIA sunt cele mai mari din EUROPA.

      Cat esti de naiv.

      Fraza corecta a distrushilor este - in general doar tampitii isi rezolva problemele punind taxe in Romania sau alte tari considerate de mana 3-a.

      Taxe se pun in toate tarile UE, SUA, Canada etc. TVA este tot o taxa bai oaie. TVA nu a fost inventata de tampiti. Tu esti la mana bancilor. La fel si alti distrushi. Daca in afara de prostiile macanite de hohanis ai citi si ceva serios, ai afla ca o gramada de banci halesc amenzi de sute de milioane pentru hotiile facute, pe langa taxe. Asta in alte tari unde conducatorii isi fac treaba.  

    mai are pnl multi idioti in partid

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb