KLAUS IOHANNIS:  "Majorarea pensiilor cu 40% pune în pericol finanţele publice ale ţării"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2020

"Majorarea pensiilor cu 40% pune în pericol finanţele publice ale ţării"

Intenţia parlamentarilor PSD de a modifica rectificarea bugetară prin stabilirea majorării pensiilor cu 40% este un demers contraproductiv care pune în pericol finanţele publice ale ţării, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a precizat: "Intenţia PSD este un demers politicianist, populist, electorialist, fără niciun fundament. Statul poate să plătească atât cât este la dispoziţie şi nu mai mult. Guvernul a motivat în multe rânduri de ce creşterea pensiilor este de 14%. I-am auzit pe unii din PSD afirmând cu nesimţire că pensiile au fost tăiate. Nu! Pensiile au fost majorate. Mai mult decât atât nu s-a putut merge pe majorare. După ce economia îşi va reveni, se vor găsi soluţii pentru a veni cu majorările care sunt aşteptate. Dar să vii acum în Parlament şi să spui din opoziţie că ştii mai bine decât Guvernul câţi bani sunt este un demers contraproductiv. Curtea Constituţională a stabilit că în Parlament nu se pot lua decizii care pun în dificultate finanţele publice ale ţării. PSD nu poate din opoziţie să pună în dificultate finanţele publice. S-au jucat cu această legislaţie, au amăgit pensionarii la vremea respectivă, cu toate că au ştiut că această mărire nu ar fi posibilă".

Referitor la social-democraţi, şeful statului a mai spus că aceştia încearcă doar să saboteze şi să pună piedici, aşa cum au încercat şi cu moţiunea de cenzură ce trebuia dezbătută şi votată la începutul acestei săptămâni.

"Am asistat luni la o situaţie care a frizat ridicolul în Parlamentul României. Timp de mai multe zeci de minute s-a aşteptat cvorumul necesar întrunirii pentru votarea acelei moţiuni neavenite.

Cei de la PSD nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriiler parlamentari. După eşecul previzibil şi lamentabil de luni, mă întreb cui i-a folosit toată această discuţie politicianistă a PSD care nu îşi poate stăpâni setea de putere. Ce soluţii pot aştepta românii de la un partid lipsit de seriozitate care acţionează politic nu pentru cetăţeni, ci doar pentru proprii membri?", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele ţării s-a arătat nemulţumit de faptul că PNL continuă politica de racolare a traseiştilor, cu precădere a parlamentarilor care pleacă din PSD înainte de alegerile locale şi generale.

"Eu sunt împotriva traseismului politic, ba mai mult am avut întâlniri cu foşti colegi şi colege din PNL şi le-am spus şi lor aceste lucruri. Au apărut cazuri punctuale, dar sper să prind vremea când în politica română acest lucru nu se va mai practica. Sper ca cel mai important partid de pe scena politică - PNL - să dea un exemplu demn de urmat şi în acest domeniu. Referitor la listele pentru alegerile parlamentare, din calitate de preşedinte al ţării nu pot să merg la un lider de partid să îi solicit pe cine să pună sau nu pe listă. Asta este o decizie a partidului", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele s-a referit şi la necesitatea ca la alegerile locale din 27 septembrie să se ia măsuri pentru ca după scrutin anul şcolar să continuie în condiţii optime de siguranţă sanitară pentru elevi şi cadrele didactice. Domnia sa a menţionat că trebuie stabilite cel puţin două zile libere în şcoli, înainte de 27 septembrie, pentru pregătirea secţiilor de votare, şi câteva zile libere după scrutin în care să se efectueze o dezinfecţie profundă a unităţilor de învăţământ.

Referitor la situaţia epidemiologică actuală, Klaus Iohannis a spus: "Datele sunt îngrijorătoare şi exact din acest motiv eu repet că oamenii trebuie să aibă grijă să se protejeze şi să respecte regulile. (...) Statisticile arată în ultimele două săptămâni o creştere a epidemiei la noi. Noi nu am stat rău la controlul epidemiei până când PSD a tărăgănat în Parlament adoptarea legii carantinei. Atunci un număr mare de oameni s-a infectat pentru că s-a indus ideea că această boală nu e periculoasă. Acum plătim preţul pentru asta".

Cu toate acestea, şeful statului susţine că anul şcolar trebuie să înceapă în 14 septembrie, într-unul dintre cele trei scenarii pregătite, şi că alegerile locale trebuie să aibă loc în 27 septembrie.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Declaratiile corecte sunt mai jos.

    Eu sunt împotriva traseismului politic. Doar PNL poate il practica in interesul Romaniei. 

    Sper ca cel mai important partid din Europa - PNL - să dea un exemplu demn de urmat şi în acest domeniu, sa racoleze tot ce se poate de la ciuma rosie si nu numai. 

    Intenţia PSD este un demers politicianist, bulangist, malachist, populist, electorialist, fără niciun fundament care propagheaza pepsiglasul.. Statul poate să plătească atât cât este la dispoziţie dupa ce furam noi şi nu mai mult. Guvernul a motivat în multe rânduri de ce creşterea pensiilor este de 14%. I-am auzit pe unii din PSD afirmând cu nesimţire ca niste bagabonti că pensiile au fost tăiate. Nu! Pensiile au fost majorate de la 40% la 14%. Mai mult decât atât nu s-a putut merge pentru ca in primul rand trebuie sa furam noi. După ce economia îşi va reveni, adica niciodata, se vor găsi soluţii pentru a veni cu alte minciuni si baliverne. 

    nenea de la Cotroceni este pe dinafara in problema pensiilor de parca nu el a promulgat-o .Aaaaaaa......a promulgat-o politic sa dea bine la prosti.

    cheltuielile facute aiurea cu fantoma covidului si clientela pdl , facilitatile si pomenile facute capitalului strain nu au pus in pericol finantele publice ? atita stii , peeseedee !

    Șefuuuu masca pt. ,, fotograf " ....

    daca eram eu prim-ministru nici o alocatie si nici o pensie nu se marea.

    mai mult: orice pensie speciala era redusa la nivelul echivalent contributiei efective conform bazei de calcul (in functie de contributii).  

    ...cunosc argumentul cu "caracterul special al cadrelor armatei" ...dar sa ma ierte Dumnezeu, nu te duci in armata pentru pensie speciala , te duci datorita unor convingeri personale.  

    Ar trebui marite salariile in Armata pentru a nu mai fi nevoie de siretlicuri legislative gen "pensii speciale".

    Asadar atat salariile cat si pensiile clasice (nu cu statut "special") sa fie peste medie si mari in general (conform riscurilor implicate).  

    1. Se poate dacă se vrea politic Domnule Președinte Iohanys.Paelament unicameral cu maxim 280 membri,sistarea din plata a pensiilor speciale maxim două mandate cine merita.Fara rude în parlament (soții,părinți etc)Reducerea salariilor parlamentarilor cu 30%La cei care nu au venit cu nicio propunere in parlament.Partidele politice cu procent sub 10%nu intră în parlament.Stima si respect din partea mea domnule Președinte al României.Rezolvati cele stipulate în text si poate mai adaugati si dumneavoastra ceva.Atunci vor fi bani mai multi la bugetul consolidat si pentru pensii.Daca ati citit va multumesc.

    Președintele are dreptate in acest domeniu

    Cei ce comentează mai sus , sau sunt psd- iști, sau sunt rău intenționați sau au qi cam mic

    Nu putem să plătim pensiile și salariile făcând lunar împrumuturi ! 

    1. si daca este pst ist ce

      acum cu cine votam toti psd isti sau mutat la pnl,pana acum ceva timp erau penali ,corupti prosti de cănd sau mutat la pnl au devenit si destepti ...

      Boul de la Cotroceni a zis ca bode încalcă regulile de circulație este normal si tot PSD-ul e de vină.Raspunde ba handicapatule!

    RO. SE ÎNTOARCE ÎNAPOI CU 1000.000.000 ANI....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb