Hong Kong: Prima condamnare în temeiul noii legi a securităţii naţionale, pentru purtarea unui tricou cu mesaj instigator

A.F.
Internaţional / 16 septembrie

Hong Kong: Prima condamnare în temeiul noii legi a securităţii naţionale, pentru purtarea unui tricou cu mesaj instigator

Un bărbat din Hong Kong a pledat luni vinovat de răzvrătire pentru că a purtat un tricou cu un slogan de protest, devenind prima persoană condamnată în temeiul noii legi privind securitatea naţională a oraşului, adoptată în martie, relatează Reuters.

Chu Kai-pong, în vârstă de 27 de ani, a pledat vinovat la o acuzaţie de "comitere a unui act cu intenţie instigatoare".

În conformitate cu noua lege privind securitatea, pedeapsa maximă pentru această infracţiune a fost extinsă de la doi ani la şapte ani de închisoare şi ar putea ajunge chiar la 10 ani în cazul în care se constată o "înţelegere cu forţele străine ".

Chu a fost arestat în data de 12 iunie într-o staţie MTR, purtând un tricou cu sloganul "Eliberaţi Hong Kong-ul, revoluţia timpurilor noastre" şi o mască galbenă cu mesajul "FDNOL" - prescurtarea unui alt slogan "cinci revendicări, nu una mai puţin".

Ambele sloganuri au fost scandate frecvent în timpul protestelor uriaşe, uneori violente, pro-democraţie din 2019, iar 12 iunie a fost o zi-cheie de lansare a tulburărilor care au durat luni de zile.

Chu a declarat poliţiei că a purtat tricoul pentru a reaminti oamenilor de proteste.

Magistratul şef Victor So, ales de liderul oraşului, John Lee, pentru a audia cazurile de securitate naţională, a amânat pronunţarea sentinţei pentru joi.

Hong Kong a fost retrocedat de Marea Britanie Chinei în 1997 sub promisiunea Beijingului de a garanta că libertăţile sale, inclusiv libertatea de exprimare, vor fi protejate în cadrul formulei "o ţară, două sisteme".

Beijingul a impus o lege privind securitatea naţională în 2020, care pedepseşte secesiunea, subversiunea, terorismul sau înţelegerea cu forţele străine cu până la închisoare pe viaţă, după protestele de luni de zile din centrul financiar.

În martie 2024, Hong Kong a adoptat o a doua nouă lege privind securitatea - o ordonanţă internă cunoscută şi sub numele de "articolul 23", în conformitate cu dispoziţia sa principală din mini-constituţia oraşului, Legea fundamentală. Criticii, inclusiv guvernul SUA, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la noua lege privind securitatea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb