Hong Kong şi Indonezia - într-un acord pentru listări încrucişate şi dezvoltarea comună de produse

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 iulie 2023

Sursa foto: www.hkex.com.hk

Sursa foto: www.hkex.com.hk

Bursele de Valori din Hong Kong şi Indonezia, care s-au numărat printre primele zece pieţe la nivel mondial în ceea ce priveşte fondurile strânse din noile listări în prima jumătate a acestui an, au semnat recent un acord pentru explorarea de IPO-uri (oferte publice iniţiale) transfrontaliere şi dezvoltări comune de produse, anunţă South China Morning Post.

Acordul va promova listările încrucişate şi va ajuta Hong Kong-ul să-şi atingă obiectivul de a determina mai multe companii internaţionale să se listeze pe piaţa sa, spun brokerii şi consultanţii.

Potrivit sursei citate, directorul general al operatorului Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX), Nicolas Aguzin, a semnat săptămâna trecută, la Jakarta, un memorandum de înţelegere cu preşedintele - director al Bursei de Valori din Indonezia (IDX), Iman Rachman. În conformitate cu documentul parafat, HKEX şi IDX îşi vor uni forţele pentru a susţine listările transfrontaliere şi pentru a promova dezvoltarea comună de produse şi iniţiative ESG (de mediu, socială şi guvernanţă corporativă).

Memorandumul de înţelegere le va permite celor două burse "să continue să construiască conexiunea dintre Hong Kong şi Asia de Sud-Est, una dintre regiunile cu cea mai rapidă creştere şi cele mai interesante regiuni din lume", a spus Aguzin, în timpul întâlnirii cu o delegaţie de afaceri condusă de şeful Executivului din Hong Kong, John Lee Ka-chiu.

La rândul său, Iman Rachman a afirmat: "Prin acest memorandum de înţelegere, cele două părţi vor coopera strâns pentru realizarea obiectivului comun de a deschide noi oportunităţi şi de a explora dezvoltarea de noi produse".

Indonezia s-a situat înaintea Hong Kong-ului în clasamentul global privind IPO-urile în prima jumătate a acestui an, în principal datorită unor listări de succes. IDX a atras 43 de companii în semestrul întâi din 2023, care au strâns 2,23 miliarde de dolari, devenind a opta mare piaţă de listări la nivel mondial. Piaţa principală a HKEX a fost a noua, cu 28 de companii listate, care au strâns 2,17 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Piaţa indoneziană s-a clasat pe locul 12 în clasamentul de anul trecut şi pe locul 19 în 2021. Hong Kong-ul a ocupat poziţia a treia în ultimii doi ani.

Avansul Bursei din Jakarta în clasament a fost susţinută de IPO-uri mari, precum oferta companiei miniere Amman Mineral Internasional, care a strâns 711 milioane de dolari la începutul acestei luni, în timp ce compania de materiale PT Trimegah Bangun Persada a atras 668 de milioane de dolari în aprilie. Cele două oferte au fost cele mai mari IPO-uri din Indonezia de când gigantul de tehnologie GoTo a strâns 1,1 miliarde de dolari, în aprilie 2022. Acestea reprezintă genul de start-up-uri pe care HKEX doreşte să le atragă, conform oficialilor.

Comparativ, cel mai mare IPO din Hong Kong, din acest an, a fost al ZJLD, producător chinez de baijiu (băutură distilată tradiţională), care a strâns 676,39 milioane de dolari în aprilie.

HKEX a mai semnat un memorandum de înţelegere cu Bursa de Valori din Beijing în iunie, după altul cu Saudi Tadawul Group Holding - operatorul bursei din Arabia Saudită - în februarie. De asemenea, HKEX şi-a deschis birouri în New York şi Londra, în acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb