"Hornbach" România şi-a majorat cu 14% cifra de afaceri în 2016

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 iunie 2017

"Hornbach" România şi-a majorat cu 14% cifra de afaceri în 2016

Cifra de afaceri a grupului a urcat cu 7% în primele luni din 2017, după un avans de 13% anul trecut

Albrecht Hornbach, preşedintele Hornbach Management: "Grupul va investi circa 60 milioane euro în 2017, în infrastructura online"

Cifra de afaceri a grupului german "Hornbach" a consemnat o rată de creştere cumulată de 13% în 2016, faţă de 2015, potrivit domnului Albrecht Hornbach, preşedintele Consiliului de Administraţie Hornbach Management AG, care a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Cifra de afaceri a grupului va depăşi, anul acesta, patru miliarde de euro".

Conform afirmaţiilor reprezentantului concernului, în perioada martie-mai 2017, grupul a avut o creştere a cifrei de afaceri de 7%, iar a câştigurilor - de 20%.

Preşedintele "Hornbach" a menţionat, totodată, că în prima jumătate a anului viitor, grupul va deschide primul său magazin online, estimând că acesta va contribui la generarea unui plus la cifra de afaceri a companiei.

Albrecht Hornbach a mai spus că, la nivelul întregului grup, vor fi realizate investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro, în acest an, în infrastructura online, o parte din sumă fiind direcţionată şi către ţara noastră.

Potrivit domnului Horia Rusu, directorul general al "Hornbach" România, cifra de afaceri a diviziei locale s-a ridicat, anul trecut, la circa 141 milioane de euro, cu 14% mai mare faţă de cea de aproximativ 123 milioane euro din 2015. Domnia sa a menţionat: "Ne dorim să creştem sănătos. Nu ne propunem o evoluţie rapidă şi cu datorii".

Albrecht Hornbach a mai afirmat: "În prezent, suntem foarte mulţumiţi de dezvoltarea din România. Cele şase magazine de materiale de construcţii şi grădinarit din această ţară contribuie semnificativ la dezvoltarea concernului nostru, datorită unei creşteri puternice a cifrei de afaceri".

Totodată, domnul Rusu a afirmat că grupul îşi va continua expansiunea în ţara noastră şi va mai deschide alte magazine în oraşe mari.

Grupul "Hornbach" a înregistrat, în exerciţiul financiar 2016-2017, o creştere netă a cifrei de afaceri de 4,9%, la 3,9 miliarde de euro.

Astăzi, concernul deţine 156 de magazine, în nouă state din Europa, şase dintre acestea fiind la noi în ţară, trei în Bucureşti, unul în Timişoara, altul în Braşov şi unul la Sibiu.

Concernul împlineşte 10 ani de când se află pe piaţa locală şi a investit aproximativ 145 de milioane de euro, creând peste 730 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb