HORODNICEANU SCOATE MEGA-DOSARUL ROMPETROL 2 Titlurile RRC s-au prăbuşit cu 11,91% la Bursă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 mai 2016

Titlurile RRC s-au prăbuşit cu 11,91% la Bursă

Reprezentanţii KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions şi SC Rompetrol Rafinare, citaţi, astăzi, la audieri

Acţiunile RRC au fost suspendate luni de la tranzacţionare

KMG Intenational: "Aceste evoluţii pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice şi a planurilor de dezvoltare ale KMG în România"

----------

Actualizare 19:08

Titlurile "Rompetrol Rafinare" (RRC) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în depreciere cu 11,91%, ultimul preţ fiind de 0,0414 lei/acţiune, ca urmare a anunţului referitor la deschiderea de către DIICOT a unui dosar care priveste compania.

(S.A.)

----------

Actualizare 17:44 Zhangulov: "Activitatea noastră este una stabilă; DIICOT nu a aplicat măsuri care să perturbe activitatea normală"

Activitatea companiei KMG Internaţional este una stabilă, iar DIICOT nu a aplicat măsuri care ar putea perturba activitatea normală, a declarat astăzi Azamat Zhangulov, responsabil cu implementarea strategiei pe termen lung a grupului.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:12 Acţiunile RRC scad, pe Bursa de Valori Bucureşti, cu 14,04%, la ora 16:11, la preţul unitar de 0,0404 lei

(S.A.)

----------

Actualizare 16:10 KMG : "Tranzacţia cu grupul chinez CEFC nu ar trebui să fie afectată de scandalul Rompetrol 2"

KazMunayGas, proprietarul KMG International, fostul grup Rompetrol, consideră că tranzacţia pentru cedarea unui pachet de 51% din structura care controlează rafinăria Petromidia către grupul chinez CEFC nu ar trebui, "în mod normal", să fie afectată de dosarul Rompetrol 2.

"Devenim o victimă colaterală. Din punctul de vedere al angajamentelor este o tranzacţie făcută, dar factorii externi o pot întrerupe", a declarat astăzi Azamat Zhangulov, responsabil cu implementarea strategiei pe termen lung a KMG Internaţional.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:35

Azamat Zhangulov, responsabil cu implementarea strategiei pe termen lung a KMG Internaţional N.V., a declarat azi, într-o conferinţă de presă: "Din 14 oameni anchetaţi, avem o singură persoană din companie - Alexandru Nicolcioiu, vicepreşedinte Petromidia, în prezent consultant pentru KMG".

Zangulov a adăugat: "Ancheta DIICOT nu ar trebui să afecteze tranzacţia cu chinezii, deoarece KMG INTERNAŢIONAL nu este condamnată pentru ceva. Dar, în opinia noastră, nu este un semnal bun pentru climatul investiţional. Când am cumpărat Rompetrol, am primit aprobare de la Consiliul Concurenţei şi de la toate autorităţile relevante".

(A.S.)

-----------

ACTUALZARE 13:47 Reprezentanţii KazMunaiGaz au venit la audieri la DIICOT

Reprezentanţii KazMunaiGaz s-au prezentat astăzi la DIICOT în dosarul Rompetrol 2 pentru a lua la cunoştinţă sechestrul dispus de procurori în cauză, transmit televiziunile de ştiri.

Mai multe persoane, reprezentanţi ai societăţilor KazMunaiGaz, OilField Business Solutions şi SC Rompetrol Rafinare au fost chemate astăzi la sediul DIICOT pentru a lua la cunoştinţă sechestrul pus de procurori în dosarul Rompetrol II, cauză în care anchetatorii au decis introducerea ca părţi responsabile civilmente a Kaz Munay Gaz International NV (fostă The Rompetrol Group NV), a SC Oilfield Exploration Business Solutions SA (fostă SC Rompetrol SA) şi a SC Rompetrol Rafinare SA.

(S.A.)

-------------

Actualizare 12:45 Acţiunile RRC scad, pe BVB, cu 11,49%, la ora 12:44.

(L.B.)

-------------

Procurorii DIICOT au lansat, ieri, în forţă, un nou dosar Rompetrol, punând sechestru de 3 miliarde de lei pe bunuri şi acţiuni ale "Kaz Munay Gaz International NV" (fostă The Rompetrol Group NV), "Oilfield Exploration Business Solutions" (fostă "Rompetrol") şi "Rompetrol Rafinare".

Ancheta este disjunsă din cauza trimisă în judecată în anul 2006, în care a fost judecat Dinu Patriciu, alături de alte persoane.

KazMunaiGaz International, OilField Business Solutions şi SC Rompetrol Rafinare sunt introduse ca părţi responsabile civilmente în acest nou dosar şi au fost citate astăzi, pentru audieri.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, recent, că dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. Domnia sa spunea, în martie: "Se lucrează destul de intens în acest dosar, a făcut şi obiectul Inspecţiei Judiciare, este în atenţia conducerii DIICOT odată cu alte câteva zeci de dosare în acest moment. (...) Dosarul e o disjungere (...). E un dosar care implică foarte multă pricepere. E un procuror desemnat care se ocupă îndeaproape zilnic de acest dosar şi cred că în perioada următoare vom vedea progrese. Cred că discutăm de nivelul lunii următoare. Aşteptăm din acel dosar să avem o schimbare de încadrare juridică şi o extindere, dar nu aş vrea să antamez".

Cele 3100 de volume nu sunt însă făcute, ieri. Dosarul a fost lucrat, documentele au fost inventariate, corelate, coroborate şi interpretate.

Astfel, întrebarea care se pune este dacă acest dosar este unul lucrat de DIICOT-ul Alinei Bica, în care marii făptaşi erau fie trecuţi cu vederea, fie albiţi, sau de DIICOT-ul lui Horodniceanu? A avut acesta din urmă timp să se pregătească pentru a ne arăta că nu este tot DIICOT-ul Alinei Bica?

Noul dosar Rompetrol se referă la creanţa "Libia" şi la ordonanţa din 2003 privind transformarea datoriilor companiei în obligaţiuni convertibile.

Procurorii DIICOT au transmis: "În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 1998, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat transfrontalier care a avut drept scop desfăşurarea unor ample activităţi infracţionale în vederea inducerii în eroare a autorităţilor române cu ocazia încheierii şi derulării unor contracte de privatizare, folosirea şi/sau însuşirea sumelor de bani ce erau destinate bugetului consolidat al statului, neevidenţierea în actele contabile ale societăţilor pe care le controlau a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate, spălarea sumelor de bani rezultaţi din activităţile infracţionale şi externalizarea fondurilor astfel obţinute din activităţile infracţionale.

La grupul infracţional astfel constituit au aderat ulterior sau l-au sprijinit şi alte persoane care prin exercitarea cu rea credinţă sau defectuoasă a atribuţiilor de serviciu au favorizat atingerea scopurilor pentru care a fost iniţiat şi constituit grupul infracţional, respectiv dispariţia creanţelor statului din evidenţa contabilităţii publice (creanţa Libia şi Turkmenistan), delapidarea sumelor de bani ce se cuveneau bugetului de stat ca urmare a activităţilor de prelucrare, respectiv vânzare a produselor finite şi a produselor derivate purtătoare de acciză, neplata cu rea credinţă a obligaţiilor fiscale în întregime sau în parte prin nedeclararea veniturilor, ascunderea obiectului sau a sursei impozabile, stingerea datoriilor către bugetul de stat sub diferite forme, însuşirea, traficarea şi/sau folosirea în interesul personal al membrilor grupului infracţiomal sau al entităţilor juridice ce au făcut/fac parte din grupul Rompetrol a acestor sume de bani, activitate ce a culminat cu iniţierea, promovarea şi adoptarea ordonanţei de urgenţă 118/2003 prin care obligaţiunile bugetare restante pe care SC Rompetrol Rafinare SA le înregistra la data de 30.09.2003, în cuantum de 21.776.998.718.567 lei, aproximativ 603 milioane de dolari, au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice".

KMG International a transmis, ieri, că societăţilor KMG International NV ("KMGI"), Oilfield Exploration Business Solutions SA şi Rompetrol Rafinare SA, li s-a comunicat faptul că au fost citate ca părţi responsabile civilmente într-un dosar în curs de anchetă la DIICOT.

"Aceste evoluţii pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice şi a planurilor de dezvoltare ale KMG în România", potrivit companiei.

Oficialii emitentului au declarat: "KMG a achiziţionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007. Privatizarea companiei Rompetrol Rafinare a avut loc în anul 2000, acordul de conversie în obligaţiuni a datoriilor istorice ale companiei fiind încheiat în anul 2003.

Atât KMG, cât şi KMGI nu au fost informate oficial de existenţa unor investigaţii precum cele menţionate astăzi (n.r. ieri) în comunicatul de presă al DIICOT (referitoare la activităţi din perioada 1998-2003) la momentul achiziţiei acţiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007).

KMGI va folosi toate mecanismele legale, atât la nivel local, cât şi internaţional, pentru a îşi proteja investiţiile realizate de la momentul achiziţiei.

KMGI îşi exprimă încrederea că, în colaborare cu autorităţile române, investigaţia va fi soluţionată cât mai rapid şi va fi gestionată corect din punct de vedere al comunicării, astfel încât activităţile şi reputaţia companiei să nu fie afectate.

KMGI îşi afirmă deschiderea de a colabora cu guvernul şi autorităţile române pe tot parcursul acestei investigaţii.

În acelaşi timp, dorim să informăm atât opinia publică, cât şi partenerii companiei că activităţile rafinăriei Petromidia şi a staţiilor de carburanţi Rompetrol nu vor fi afectate".

BVB a oprit tranzacţionarea acţiunilor Rompetrol Rafinare

În contextul comunicatului DIICOT, acţiunile "Rompetrol Rafinare" au fost oprite, ieri, de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Reprezentanţii BVB ne-au transmis: "Acţiunile Rompetrol Rafinare Constanţa au fost suspendate de la tranzacţionare în conformitate cu prevederile art. 111 (1) d) din Titlul II al Codului BVB:

Art. 111 (1) BVB poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare, în următoarele situaţii, enumerate cu caracter enuntiativ şi nu limitativ: d) în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor)".

BVB nu a publicat însă nici un anunţ privind motivul concret al deciziei sale.

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, ne-a declarat: "Constat cu surprindere că investitorii pe piaţa de capital nu au pe site-ul BVB nici o informaţie legată de acest subiect, aşa cum ar fi fost normal. Căutând totuşi pe Internet, înţeleg că suspendarea RRC are legătură cu o anchetă mai veche de zece ani.

Sper ca procurorii să acorde atenţia cuvenită Bursei de Valori Bucureşti şi să informeze corect investitorii pentru că, la o primă vedere, nu pot decât să mă gândesc la următoarea paralelă: este ca şi cum acţiunile FP ar fi oprite de la tranzacţionare pentru că cineva a descoperit neregului în dosarele ANRP.

Mai mult decât atât, nici acum nu avem o soluţie asupra furturilor directe în cazul Harinvest. Deşi au trecut doi ani şi jumătate, acţiunile au rămas furate şi nu avem niciun semn din partea DIICOT.

Sper să primim curând informaţii concludente pe subiect".

BVB a reluat tranzacţionarea acţiunilor RRC, la ora 18.03, odată cu transmiterea comunicatului KMG.

Titlurile RRC au înregistrat, în ultima săptămână, o creştere de 6,82%, pe fondul unor schimburi mai mari decât de obicei, după ce, pe 29 aprilie, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) au semnat constituirea unui joint-venture.

Potrivit site-ului CEFC, compania chineză va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMGI, fostul Rompetrol Group, angajându-se totodată să investească cel puţin 3 miliarde de dolari în următorii cinci ani: "Conform acordului semnat la data de 7 aprilie, CEFC China va achiziţiona 51% din KMGI cu 680 milioane de dolari, după care cele două părţi îşi vor integra resursele pentru o explorare comună a pieţelor internaţionale de petrol şi gaze. Ele vor face, de asemenea, investiţii strategice în sectorul energetic prin intermediul KMGI şi vor pune bazele unui fond de investiţii şi dezvoltare în energie, vor achiziţiona mai multe benzinării la nivel global (...). În următorii cinci ani, cel puţin 3 miliarde de dolari vor fi investite în proiecte în linie cu ţintele strategice ale companiei. KMGI va continua să primească susţinere din partea Guvernului kazah şi a KMG, cea din urmă promiţând să asigure cel puţin 125 de milioane de tone de ţiţei brut pentru KMGI în următorii 15 ani după achiziţie".

Conform înţelegerii dintre KMG - CEFC, compania din China îşi asumă o serie de obligaţii, prin care aceasta va efectua investiţii în dezvoltarea de noi proiecte în Uniunea Europeană şi ţările adiacente Drumului Mătăsii.

Cel mai probabil negocierile privind tranzacţia au cuprins prevederi pentru o situaţie precum cea prezentă a anchetei DIICOT.

Rompetrol a precizat recent că întreaga tranzacţie ce a făcut obiectul acordului încheiat în 29 aprilie 2016 în Astana între compania naţională de petrol şi gaze din Kazakstan - KazMunayGas şi CEFC China, inclusiv modificarea în structura acţionarială a KMG International NV (acţionar al societăţii) este supusă unor măsuri/condiţii prealabile, care presupun inclusiv aprobarea finală din partea autorităţilor competente europene şi chineze, dar şi a altor instituţii abilitate.

Potrivit companiei, data estimată pentru finalizarea tranzacţiei, inclusiv a schimbării în structura acţionariatului KMG International NV, este octombrie 2016.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. In democratie sa suspenzi trazactionarea?

    Care aveau curajul cumparau. 

    De pe antreprenorii si contribuabilii romani se iau zece piei!!!!!Sa ne raspunda PUBLIC il SOMAM pe domnul PONTA Victor, de ce kazahii au fost scutiti de plata obligatiilor pentru statul roman!!!!!Miroase din satelit a coruptie mai bagabonzilor!!!!

    KMG nu a stiut ce cumpara de la patriciu !

    Nu au citit presa  

    Fara ajutorul cnvm, nastase, tariceanu, anaf, avas, etc nu facea patriciu toate tepele date statului roman ! 

    majorarile de capital fictive cu reevaluari pe hartie si aprobate de cnvm, creanta din libia trecuta prin suveica, hartiile de la avas, guvern, fisc etc ca totul e OK(dar nu era), teapa cu majorarile de capital si listarea, etc, etc etc.... 

    Grupul infractional a fost constituit la preluarea rafinariei cu contractul acela cu cantec (novatie sau cum ii zicea) si ulterior au aderat mai multi la el inclusiv OMV !

    Due diligences ! 

    1. AI DREPTATETOTI SINT COMPLICI AU ,,dormit ;sau au partcipat impreuna la acest JAF NOI NU VINDEM TARA OFURAM NOI A ZIS nea NELU ILIESCU PRINCIPALUL VINOVAT pt. DEZINDUSTRIALIZAREA ROMANIEI

      Pardon, l-ai uitat pe Petre Roman; el a fost in fruntea executivului. 

    clar trebuie anexat statul kazah, si apoi cel chinez...adica cum, nu au stiu ce potlogarii s-au facut acum 18 ani in romania?niste prosti fara cultura generala

    Teatru la PETROMIDIA

    Articol apărut în BURSA la 19.02.2013  

    Actul I: Privatizarea naţional-ţărănistă 

    La momentul privatizării, în toamna anului 2000, structura acţionariatului SC PETROMIDIA SA era dominată de FPS (69,991%), alături de SIF Transilvania (21,796%) şi mici acţionari (8,213%).  

    Termenii financiari ai contractului de privatizare încheiat de Fondul Proprietăţii de Stat cu ROMPETROL, la 31 octombrie 2000, au fost următorii: 2 USD/acţiune, respectiv 50.517.620 USD pe întreg pachetul; plata preţului acţiunilor s-a făcut în trei rate anuale; asumarea plăţii integrale a datoriilor companiei, adică 340 milioane dolari, din care 2.300 miliarde lei obligaţii la bugetul de stat şi 171 milioane dolari datorii către bănci, în urma importurilor de ţiţei din anii trecuţi, pentru care PETROMIDIA obţinuse eşalonări la plată de la creditorii BANCOREX şi Ministerul Finanţelor (pentru creditul CHASE MANHATTAN, pentru obligaţia „creanţe Egipt-Iran” şi pentru alte obligaţii); aport de capital social în valoare de 205 milioane USD, din care 55 milioane pentru investiţii tehnologice; 20 milioane USD pentru investiţii în vederea protecţiei mediului. Toate obligațiile asumate au fost garantate prin gajarea acțiunilor cumpărate de la FPS. 

    Actul al II-lea: Iertarea social-democrată 

    În februarie 2001, după ce a achitat prima rată, ROMPETROL a intrat în posesia acţiunilor. În scurt timp, rafinăria a fost repusă în funcţiune, iar mai apoi şi sectorul petrochimic. ROMPETROL nu a plătit însă niciodată datoriile istorice ale PETROMIDIEI, ci numai obligaţiile curente. Guvernul PSD, instalat în urma alegerilor de la sfârşitul anului 2000, a acceptat în anul 2003 înmuierea condiţiilor contractuale, prin convertirea datoriilor istorice în obligaţiuni, cu scadenţa la şapte ani, deci în 2010. Mai mult decât atât, în cazul în care obligaţiunile nu vor fi răscumpărate după cei şapte ani, statul ar putea redeveni acţionar, posibil chiar majoritar, la PETROMIDIA; alegerea a fost lăsată la discreţia împrumutatului! PETROMIDIA, rebotezată ROMPETROL RAFINARE a devenit bancabilă şi a propăşit. 

    „Miloşii̶ 1; au fost Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu şi Mihai Tănăsescu. Ei sunt primii responsabili și ei trebuie să fie primii inculpați. 

    Actul al III-lea: Vânzarea liberală 

    În luna februarie 2007, deşi statul nu-şi încasase creanţa de aproape 600 milioane dolari, AVAS (urmaşa FPS şi APAPS), condusă în acel moment de către liberalul Theodor Atanasiu, cu acordul ministrului de finanţe Varujan Vosganian şi al premierului Tăriceanu, a scos de sub monitorizarea post-privatizare compania Rompetrol Rafinare, scăpând astfel complet din mână controlul creanţei sale şi deschizând calea pentru vânzarea grupului Rompetrol. Ceea ce s-a şi întâmplat, deoarece, în anul 2007, Patriciu a vândut 75% din acţiunile grupului Rompetrol Holding către compania de stat KazMunayGaz, din Kazahstan. Valoarea de piaţă a grupului Rompetrol a fost calculată la 3,616 miliarde dolari, ceea ce înseamnă că valoarea tranzacţiei a fost de 2,712 miliarde dolari. Astfel, grija achitării datoriei a revenit altora, deoarece obligaţiunile erau scadente în 2010.  

    Lotul al doilea de inculpați ar trebui să-i cuprindă pe Teodor Atanasiu, Varujan Vosganian și pe Călin Popescu Tăriceanu. 

    Actul al IV-lea: Administrarea kazahă 

    “Lanţul trofic” al petrolului cuprinde trei verigi: extracţia, rafinarea şi distribuţia. Veriga cea mai tare este extracţia, deoarece oricum ar fluctua preţul ţiţeiului, niciodată nu va fi în pierdere, în general, profiturile fiind mari şi foarte mari. Din contră, veriga cea mai slabă este rafinarea, mai ales în cazul rafinăriilor necuplate la zăcăminte de ţiţei.  

    Privind retrospectiv, acum pare evident că proiectul lui Patriciu a fost, de la bun început, cel de a vinde rafinăria unei companii care deţine zăcăminte şi vrea să pătrundă pe pieţe noi, mai ales în Uniunea Europeană. Tot atât de evident este şi faptul că grupul kazah poate ţine rafinăria la infinit pe pierderi, transferând profitul în amonte ori în aval; ceea ce a şi făcut.  

    Din păcate, la fel de limpede este şi neputinţa statului roman de a face ceva, din cauza contractului din anul 2003. 

    Lotul al treilea de inculpați ar trebui să-i cuprindă pe administratorii care au menținut PETROMIDIA pe pierderi, transferând profiturile în Kazahstan. 

    Actul al V-lea şi finalul: tocmai se scrie de către PSD şi PNL 

    Cercul deschis de Năstase va fi închis de fostul său discipol, Victor Ponta, dar este clar că nu va fi un final frumos, ci unul păgubos pentru bugetul naţional. Cred că este o chestiune de zile până vom afla cu cât s-a mulţumit (deja) guvernul USL, căci nu le va trebui mai mult timp pentru a glazura rahatul, cu ciocolata promisiunilor unor viitoare investiţii. Paguba la banul public va fi de sute de milioane de dolari, enormă.  

    Lotul al patrulea de inculpați ar trebui să-i cuprindă pe Victor Ponta și pe ceilalți responsabili pentru renunțarea părții române la procesul de revendicare a creanțelor, fără nici o garanție în privința respectării angajamentelor asumate de KAZ MUNAI GAZ. 

    Suma celor patru loturi de posibil inculpați corespunde cu cifra avansată de DIICOT: 

    Comunicatul DIICOT: 

    "Prin ordonanta din data de 22 aprilie 2016 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de un numar de 14 suspecti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, inselaciune, complicitate la inselaciune, delapidare, complicitate la delapidare, evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, manipularea pietei de capital prin tranzactii sau ordine de tranzactionare.” 

    Radu Sârbu 

     

    1. VINZI PETROMUL CU TOT CU ZACACAMINTE DIN SUBSOL MAREA NEAGRA DE CE NU DESECRETIZEAZA CONTRACTUL OFI UN ALT PETROMIDIA POATE NE RASPUNDE NASTASE SI GASCA

      si acest lucru este cunoscut din momentul privatizarii in 2004, confirmat de auditorul Deloitte care specifica faptul ca daca valoarea cotei geologice nu ar fi fost trecuta pe cheltuieli in anul 2004 atunci Firma ar fi facut profit...si implicit o alta valoare de vanzare...

    HOTII NE FURA SI STATUL II LASA IN PACE!!

    cUM DE EXISTA MEMORANDUM CU IERTAREA DE DATORII SI CINE L-A SEMNAT E INCA LIBER SA PROSTEASCA IN CONTINUARE??? 

    FRATILOR AVETI DREPTATE TOATA MAFIA POLITICA ESTE IMPLICATA NU PEDEPSE CU SUSPENDARE CI BANII SI CASE3LE E.T.C. NE MOR COPII IN SPITALELE MORTII SI EI AU FURAT DE AU RUPT SINT CALAIII CELOR DE LA COLECTIV DIN MATERNITATI SI AZILE NASTASE ILIESCU SI TOTI CEILALTI

    mie mi se pare ca din sriau cam zburat protectorii unor mafioti pt care vine acum o nota de plata cu multi ani ..

    se contureaza deja doua mega-dosare: 

    nicolae-interagr o II

    rompetrol II 

    iar eu am ramas somer si fara casa ; pe cine lula mea intereseaza? huoooo nam munka din kauza bestiilor portokakaliii

    1. Corect

    Intotdeauna am crezut ca o societate listata pe bvb cu hartiile e beton. Azi mi-a demontrat ca scaderea de 14% in 8 h nu au nici o valoare cu realitate. Aurul negru e masluit cu bancheri. Doar actiunile bancilor cresc scad la un zvon. Interventia politicului e evidenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb