HSBC taie aproximativ 50.000 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 10 iunie 2015

HSBC taie aproximativ 50.000 de posturi

Banca renunţă la 22.000-25.000 de angajaţi full-time, iar restul locurilor de muncă sunt eliminate prin vânzarea unor divizii

"HSBC Holdings" Plc, cea mai mare bancă din Europa, lansează un program amplu de reducere a costurilor şi reorganizare a operaţiunilor sale, care prevede eliminarea a 22.000 - 25.000 de locuri de muncă full-time (circa 10% din total), reducerea bazei de active cu 290 de miliarde de dolari, vânzarea diviziilor din Brazilia şi Turcia, respectiv restrângerea activităţilor de investment banking.

În prezent, HSBC are aproape 257.000 de salariaţi la nivel global.

"HSBC planifică reduceri de costuri de 4,5 - 5 miliarde de dolari pe an, până în 2017, respectiv să ajungă la o rentabilitate a fondurilor proprii de peste 10%", a informat banca britanică, menţionând: "HSBC intenţionează să-şi vândă operaţiunile din Turcia şi Brazilia, dar urmăreşte să-şi menţină o prezenţă în ţara latino-americană pentru clienţi corporate mari. În paralel, HSBC vrea să-şi accelereze investiţiile în Asia, în special în China şi Asia de Sud-Est".

Directorul general al HSBC, Stuart Gulliver, a afirmat: "Recunoaştem că lumea se schimbă şi noi trebuie să ne schimbăm odată cu ea".

Conducerea HSBC a amintit că analizează o eventuală mutare a sediului central în afara Marii Britanii, iar decizia în acest sens va fi luată la finele anului curent.

În februarie anul curent, Stuart Gulliver declara că subsidiarele cu probleme ale băncii, cele din Brazilia, Mexic, Turcia şi SUA, au la dispoziţie cel mult doi ani ca să-şi îmbunătăţească rezultatele, iar în caz contrar vor fi vândute. Divizia HSBC din Turcia a înregistrat pierderi de 64 de milioane de dolari anul trecut, din cauza unor limite impuse de autorităţile de reglementare la dobânzile pentru cardurile de credit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gata! S-a dus masina de spalat! Masina de spalat pentru Gheorghe Iaciu! Apropos, Mister Poerner ce mai zice? Concluzia: cine va mai finanta DORALY? Cine va mai veni cu bani la IMPACT? Ca din cerseala cu obligatiunile nu cred ca va iesi ceva!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb