HVB este interesată de Banca Ţiriac

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2005

Mai mulţi investitori şi-au manifestat, în ultima perioadă, interesul pentru prelurea Băncii "Ion Ţiriac". Fostul tenismen Ion Ţiriac, acţionarul majoritar al băncii, confirmă pentru ziarul "BURSA" acest lucru, declarînd vineri că există un interes pentru bancă, în special, din partea unor investitori din Europa de Vest, fără a-i nominaliza. Domnia sa ne-a declarat: "Banca a fost şi este interesată într-o cola-borare cu un partener strategic, însă este prea devreme să vorbim de o fuziune sau o achiziţie. Cînd se va concretiza ceva, atunci acţionarii băncii vor decide".

Una din băncile care ar putea fuziona sau achiziţiona Banca "Ţiriac" este HVB. Dan Pascariu, preşedintele "HVB Bank Româ-nia", a precizat: "Într-adevăr, HVB este interesată de extindere pe piaţa românească şi ar putea avea în vedere, de ce nu, şi Banca Ţiriac, care, în opinia noas-tră, este o bancă solidă şi performantă".

În cursul săptămînii trecute, într-un cotidian au fost preluate, în mod eronat, fragmente din interviul realizat de "BURSA" cu Dan Pascariu. Informaţiile au fost scoase din context, astfel încît să pară că Banca "Ţiriac" s-ar afla în dificultate. Nicăieri în textul publicat de "BURSA" nu este susţinută această idee. Domnul Pascariu a opinat că tendinţa globală din sistemul bancar, de consolidare prin fuziuni, va fi încetăţenită şi în ţara noastră. Preşedintele HVB a declarat: "Faptul că investitorii străini sînt interesaţi de achiziţionarea unor societăţi bancare cu capital românesc nu înseamnă că băncile respective au probleme, ci dimpotrivă, că ele sînt atractive. Tendinţa globală în lumea bancară este de consolidare prin fuziuni cu parteneri strategici, în scopul creşterii performanţei şi a cotei de piaţă prin sinergiile nou create. Aceeaşi tendinţă a fost şi va fi urmată şi în România, pentru că aceasta este calea către creşterea sănătoasă a sistemului bancar".

Mai multe grupuri financiare internaţionale şi-au sporit pre-zenţa în ţările emergente. Spre exemplu, la finele anului trecut, o instituţie bancară din Austria şi-a majorat cota de participare la cea mai mare bancă din Slovenia. În acelaşi timp, grupul bancar britanic "Standard Chartered" urmează să finalize-ze tranzacţia prin care va prelua toate acţiuniile băncii sud-coreene "Korea First Bank". Recent, "OTP Bank" din Ungaria şi-a anunţat intenţia achiziţionării unei bănci din Turcia.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb