Hyundai obţine aprobarea pentru achiziţia fabricii GM din Sankt Petersburg

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 4 august 2020

Hyundai obţine aprobarea pentru achiziţia fabricii GM din Sankt Petersburg

Serviciul Anti-Monopol din Rusia a aprobat posibila achiziţie a unei fabrici deţinute de compania americană General Motors Co. (GM) în Sankt Petersburg (Rusia) de către gigantul sud-coreean Hyundai Motor Co., potrivit Interfax.

Divizia Hyundai din Rusia a confirmat, luna trecută, că poartă discuţii pe marginea preluării fabricii, dar a refuzat să furnizeze alte detalii, conform Reuters.

Piaţa auto din Rusia a fost afectată de criza generată de pandemia de coronavirus, care a determinat declinul vânzărilor de maşini noi la începutul acestui an.

Fabrica GM din Sankt Petersburg poate produce până la 100.000 de automobile pe an. Unitatea a fost construită în 2008, dar a fost închisă în 2015, ca parte a deciziei GM de a-şi reduce operaţiunile internaţionale.

Hyundai şi partenerul său Kia Motors Corp. au deja o fabrică în Rusia, cu o capacitate de producţie de peste 200.000 de vehicule pe an.

Cei doi producători auto au vândut peste 400.000 de autoturisme în Rusia, anul trecut, mai mult decât gigantul auto rus AvtoVAZ. Însă, Hyundai şi Kia s-au plasat pe locul al doilea pe piaţa auto din Rusia în prima jumătate din 2020, cu 145.741 de unităţi vândute (cotă de piaţă de 22,9%), după AvtoVAZ, companie deţinută de grupul francez Renault SA, care a vândut 237.636 de autoturisme (cotă de piaţă de 37,4%).

Potrivit businesskorea.co.kr, divizia din Rusia a Hyundai Motor a depus la agenţia anti-trust, la data de 24 iulie, solicitarea de cumpărare a fabricii GM din Sankt Petersburg.

Dacă achiziţia se va finaliza, Hyundai Motor va construi o nouă unitate de producţie pe locul pe care se află acum fabrica GM.

General Motors a investit circa 300 de milioane de dolari în fabrica din Sankt Petersburg. Înainte de Hyundai Motor şi-au mai exprimat şi alţi producători auto intenţia de a cumpăra fabrica GM din Rusia, obţinând aprobarea agenţiei antitrust în acest sens, însă companiile în cauză nu au făcut vreun progres în procesul de achiziţie.

Sankt Petersburg este hub-ul industriei auto din Rusia, unde se află marile companii de profil internaţionale. Hyundai Motor şi cei 11 parteneri ai săi, inclusiv Hyundai Mobis Co. şi Hyundai Hysco Co., au sediul în acest oraş din Rusia.

Dacă Hyundai Motor achiziţionează unitatea GM şi creează noi linii de producţie, compania îşi va putea creşte proporţia producţiei locale, respectiv îşi va diminua costurile de fabricaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb