I'm shutting your butt down!

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 14 ianuarie 2013

I'm shutting your butt down!

Scutit de Poliţie şi SRI să sară în aer la Piatra Neamţ, dacă şi-ar fi pornit maşina, sub care trei tipi au fost prinşi în flagrant că au montat o bombă, Bogdan Mararu nu a fost nominalizat pentru cinci Premii Oscar pe 2013, precum Quentin Tarantino pentru filmul "Django Unchained", deşi, probabil că ar merita-o, chiar dacă filmele sale sunt făcute de poliţie şi televiziuni.

TARANTINO

În aceeaşi zi de vineri, când două echipe de pirotehnişti detonau bomba de la Piatra Neamţ (fără alte pagube decât automobilul scump al lui Mararu), la Londra, un reporter britanic (de origine indiană), era întâmpinat de replicile furioase ale lui Tarantino: "N-am să-ţi răspund la întrebare. Nu sunt maimuţa ta! Îţi închid curul gurii! ("I'm shutting your butt down!") Nu-ţi răspund. Nu trebuie să mă întrebi asta".

Elegantul indian britanic de la TV "Channel 4 News", la costum bej şi cu ochelari "high class-glass" pe nas, îl întrebase dacă vede vreo legătură între violenţa din filmele pe care le regizează şi violenţa din realitate.

Quentin Tarantino este regizorul unor filme cu violenţe de mare cruzime (vezi, de pildă, "Kill Bill" - domnişoare secretare cu mâini retezate, mormane de morţi, lacuri de sânge), astfel că reporterul a făcut aluzie la criticile care i se aduc, că "estetizează violenţa", iar celebrul om de film a părut că-şi pierde controlul.

NU SUNT UN INTERLOP - COMUNICAT OFICIAL AL LUI MARARU

Probabil că familia Mararu din Piatra Neamţ urmăreşte postul de televiziune londonez TV "Channel 4 News", pentru că, a doua zi, sâmbătă, a dat un comunicat de "shutting our butt down", în care mulţumeşte [n.n. - cum se cuvine] celor care i-au salvat viaţa (I.G.P.R., DIICOT, DGIPI şi SRI - un sincer "Bravo!" tuturor, venit şi din partea Redacţiei BURSA - o acţiune de succes, admirabilă!), după care Bogdan Mararu, care semnează comunicatul (citeşte-l în reproducerea alaturată), a luat "modelul Tarantino", declarându-se jignit de mass media care l-a prezentat drept "mafiot" şi "interlop".

Până acum, aflasem din comunicatele Procuraturii că Mararii sunt cămătari, ştiam că asta nu-i o activitate legală şi prin urmare că nu-i poţi jigni dacă spui că-s "interlopi".

Dar comunicatul m-a trezit la realitate: într-adevăr, eu nu ştiu cu ce se ocupă Bogdan Mararu, poate că este, de fapt, un domn respectabil, iar bâtele din capul lui Mironescu, bomba de sub propria maşină, bomba pe care naşul lui, Vasile Rodideal, vroia să o pună (înainte să fie condamnat, la 1 februarie 2012, la 3,5 ani de pârnaie, pentru trafic de influenţă), cele şase gloanţe (două în el şi patru care i-au pus capăt zilelor fratelui său), maşinile incendiate - ei, bine!, toate astea din jurul său, curg din senin, ca în viaţa oricărui domn respectabil.

Ce, dumneavoastră nu găsiţi seara, miercurea şi vinerea, câte o bombă sub pernă?

O FAMILIE DE FILOSOFI

Nu, eu nu ştiu cu adevărat, cu ce se ocupă Mararu.

Poate că Bogdan Mararu este, de fapt, profesor de filosofie, la Facultatea de Filsofie din Piatra Neamţ.

Poate că Gheorghiţă, fratele său mai mic, va fi avut o controversă berkeleyiană cu Cristian Chilat, la 14 noiembrie 2010, la Cafe Latino, susţinând că lumea este un rezultat al percepţiilor sale, iar Chilat va fi împrumutat un pistol de la "Puiu" Mironescu (care nici el nu înghite solipsismul), şi a băgat trei gloanţe în Gheorghiţă şi s-a întors să-i mai tragă unul, pentru că încă mai mişca, demonstrându-i, astfel, fără putinţă de tăgadă, că lumea continuă să existe şi fără Gheorghiţă.

Vreo şaizeci de coroane au fost purtate de cortegiul funerar numărând peste cinci sute de persoane şi douăzeci de automobile de lux, aşa cum se cade să fie condus un filosof pe ultimul său drum.

Fanfara a avut tunici şi chipie roşii, iar cei doi uriaşi cai albi breji (bălţaţi), au refuzat să care dricul, astfel că s-au înhămat patru prieteni la căruţa sicriului.

Desigur, în Academia lui Platon, lui Chilat din Piatra Neamţ i s-ar fi consacrat numele de "Falău" şi ar fi primit toată atenţia de care s-a bucurat şi Zenon din Elea, dar judecătorii nu aveau pregătirea filosofică necesară şi, confundând înţelesul întâmplării cu o răfuială între "interlopi", l-au condamnat la 19 ani de pârnaie pe Cristian Chilat, deşi, evident, are dreptate, din punctul de vedere al ontologiei: lumea nu este un rezultat al percepţiilor subiectului.

Apropo de noţiunea de "interlop": Bogdan Mararu observă judicios că el nu poate fi prezentat drept un "interlop"; pentru că, în toate dicţionarele, "interlop" este dat drept adjectiv, iar nu drept substantiv, cum greşit s-a generalizat printre ziariştii noştri, care, într-adevar, trebuie, aşa cum frumos o spune domnul Mararu însuşi, "să fie rezervaţi cu privire la limbajul folosit".

Mi se pare, însă, că la Piatra Neamţ nu-i nicio facultate de filosofie.

RAISING STARS

Da, pentru mine Bogdan Mararu este un model - să ajungi un astfel de filosof de mare profunzime, dintr-un vânzător de piei de vită, este similar cu cioplitorul în piatră care a ajuns Socrate.

Asta dovedeşte că în România există o mişcare de "raising stars" - tineri care se înalţă ca stele.

Să amintim aici cazul tânărului Sebastian Ghiţă, care, de la momentul în care cei douăzeci de body­guarzi ai săi au plecat cu coada între picioare, când a apărut faimosul Nelu "Legionaru'" al lui Sorin Ovidiu Vîntu, în faţa studiourilor Realitatea TV, de atunci s-a înălţat drept "numărul 2" în Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, iar Vîntu, într-o mişcare de basculă, a intrat la pârnaie, unde, mai întâi, l-a chemat pe "şmecherul local" şi i-a comandat să-i facă rost de un telefon mobil şi după ce acela i l-a adus, i-a mai comandat unul; când, după eforturi, "şmecherul" i-a făcut rost de al doilea, Vîntu i-a spus: "Ţine-l, asta-i pentru tine!"

Umor bătrânesc.

Noua generaţie - Sebastian Ghiţă, despre care Wikileaks România sus­pectează că este ofiţer SRI acoperit - nu se mai mulţumeşte doar cu afacerile cu SRI în domeniul IT (în 2002, a fost trimis în judecată în dosarul "Tracia - Asesoft", acuzat de complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii, în legătură cu tranzacţii petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde de lei vechi, achitat de instanţa de fond, în 2004, achitat din nou, în noiembrie 2011, în urma recursului, de către Tribunalul Bucureşti), nu se mai mulţumeşte cu jumătatea din televiziunea lui Vîntu (pe care l-a băgat la răcoare pe baza lipsei de umor a instanţei - gluma cu dealurile Moldovei), ci, acum, l-a răsturnat pe colegul de PSD Ion Stan, care tocmai dezvăluise corupţia şi gravitatea neregulilor din SRI (dar, repetăm, la Piatra Neamţ, SRI a făcut treabă bună).

Sebastian Ghiţă şi Bogdan Mararu par stele care se înalţă.

De altfel, pe baza declaraţiei de avere a lui Ghiţă, unde este consemnat că a dat cu împrumut 68 de milioane de euro unor persoane fizice, ne dăm seama că are aceeaşi ocupaţie cu Mararu - amândoi sunt filosofi, ba chiar Ghiţă pare să fie un filosof mai mare.

CONFLICTUL DE INTERESE, UN FLEAC

Gurile rele au sesizat un nimic, un mărunţiş de conflict de interese, cum că, fiind supraveghetor al SRI şi având o televiziune, Ghiţă se va folosi de informaţii ca să-şi ghideze televiziunea.

Chit că-i logic, asta-i o prostie.

Un filosof nu face aşa ceva.

Faptul că postul său de televiziune a fost primul care a relatat acţiunea SRI de vineri, de la Piatra Neamţ, nu-i decât o coincidenţă.

Cu justificată mândrie, pe ecran scria: "Suntem singura televiziune care transmite în direct de la Piatra Neamţ!"

Bravo Ghiţă!

N-ai venit cu mâna goală.

Cu tine la vârf, Mararu îşi poate permite să dea comunicate!

Ce naiba, Parlamentul nu dă comunicate?!

VIOLENŢA

"I'm shutting your butt down!"

Violenţa răspunsului lui Tarantino stă în loc de cel mai bun răspuns la întrebarea dacă violenţa filmelor are vreo legătură cu violenţa reală: da, regizorul filmelor violente este el însuşi violent.

Nesuferitul indian britanic era elegant.

Era calm.

Zâmbitor.

A fost o înfruntare între "creativitate" şi "conformism", sau între "violenţă" şi "decenţă"?

Cred că familia Mararu nu are astfel de dubii.

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 11 .01.2013, în mun. Piatra-Neamţ, autorităţille române au dejucat o tentativă de omor împotriva familiei dlui. Mararu Bogdan.

În primul rand, membrii familiei Mararu doresc să mulţumească reprezentanţilor I.G.P.R., D.I.I.C.O.T, D.G.I.P.I. şi S.R.I. pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi ajutorul acordat.

În al doilea rând, membrii familiei Mararu doresc să nu afecteze derularea anchetei prin oferirea de declaraţii presei privitoare la acest eveniment.

În al treilea rând, membrii familiei Mararu respectă libertatea de exprimare a presei dar roagă reprezentanţii mass-media să informeze opinia publică conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, în mod corect şi obiectiv.

Membrii familiei Mararu îşi exprimă regretul pentru faptul că, în cadrul ştirilor şi reportajelor difuzate la data de 11.01.2013, reprezentanţii mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale şi au oferit informaţii fără a verifica sursa şi veridicitatea acestora.

Un prim exemplu constă în faptul că în cadrul unei emisiuni TV s-a lăsat să se înţeleagă că, după asasinarea lui Mararu Gheorghiţă, membrii familiei Mararu ar fi fost implicaţi în tentativa de omor asupra dlui. Mironescu loan Dumitru, deşi nu este adevărat. Persoanele vinovate de săvârşirea acestei infracţiuni au fost trimise în judecată în dosarul nr. 4.625t11012011 instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău şi niciunul dintre membrii familiei Mararu nu se află printre acestea.

Un al doilea exemplu constă în faptul că în cadrul mai multor emisiuni TV şi radio, familia Mararu a fost catalogată drept "clan mafiot"", "clan de interlopi", etc. iar evenimentul a fost prezentat ca fiind o "răfuială de mafioţi"". Asemenea afirmaţii sunt jignitoare şi nemeritate.

Părinţii fraţilor Mararu sunt oameni simpli, în vârstă, cu frica lui Dumnezeu, care nu au creat niciodată probleme în comunitatea din care fac parte. Soţiile fraţilor Mararu, inclusiv soţia defunctului Mararu Gheorghe, la fel ca orice mamă, doresc linişte pentru a-şi creşte copii. Restul membrilor familiei Mararu, respectiv fraţii Bogdan şi Răzvan, nu desfăşoară activităţi "mafiote" şi nu au constituit şi nu conduc "un clan de interlopi". Aceştia nu sunt implicaţi sau cercetaţi în niciun dosar pentru săvârşirea de infracţiuni.

Asocierea membrilor familiei Mararu cu imaginea unui clan mafiot care des­făşoară activităţi specific mafiei, respectiv trafic de persoane, trafic de droguri, trafic de arme, etc. afectează în special dezvoltarea minorilor, cei care frecventează unităţile şcolare fiind marginalizaţi sau supuşi unui factor de stres ridicat datorită comentariilor făcute la adresa lor ca urmare a comentariilor din mass-media.

Membrii familiei Mararu reamintesc reprezentanţilor mass-media că "libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine" motiv pentru care îi roagă pe aceştia să fie rezervaţi cu privire la limbajul folosit şi informaţiile oferite. De asemenea, libertatea de exprimare "comportă îndatoriri şi responsabilităţi ... pentru protecţia reputaţiei sau a drepturilor altora" astfel încât membrii familiei Mararu doresc să le fie respectat dreptul la viaţa privată şi de familie. (BOGDAN MARARU)

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Traducerea estes ridicola. Expresia I'm shutting your Butt down se refera mai mult la te ignor. Nu are nici o treaba cu " gura".te pun la respect. Socant profesionalismul romanesc.

    1. Expresia se refera la o gura care vorbeste ca un fund, combinata cu ideea de "iti inchid gura".

      Practic, nu avem echivalent al acestei expresii extrem de murdare.. Traducerea gasita de autorul articolului este nimerita. 

    Atentatorii trebuie sa mearga la training in Bulgaria,acolo nu apuca nimeni sa filmeze...

    1. Bulgarii nu au SRI-ul nostru. La ei explodeaza autobuze.

    AFERIM!

    caci acest scenariu demn de filmul Specialistul al lui Sylvester Stallone are intr-adevar valente de o productie hollywoodiana. Lasand insa gluma la o parte trebuie sa recunoastem ca baietii de la SRI au facut o treaba extraordinara salvand viata posesorului acelui vehicul motorizat. Cat despre televiziunile care transmit astfel de stiri poate ca nu reusesc sa convinga prin alte metode. Este trist ca de la Balada mesterului Manole am ajuns sa ne inspiram de la Hollywood. Omul de actiune, cel care umple spatiul canalelor de stiri mondene a ajuns eroul copiilor din scoala primara , chiar si gimnaziala care vad intr-un James Bond idealul pe care ar trebui sa-l urmeze pentru a avea succes intr-o lume care din ce in ce mai putin se bazeaza pe faptul de a fi silitor la invatatura si a reusi sa te formezi profesional pentru a nu te trezi asemeni parintilor tai ramas in trenul lasat intr-o gara parasita asteptand la locomotiva care totusi dorind sa-l urneasca din acest loc uitat de lume a ramas fara motorina , curentul electric neintrand in discutie pentru locomotie deoarece a fost bagat in insolventa. Privind la scara economica trecem zilnic in lumea larga pe langa astfel de stiri care produc efecte asemanatoare de asta data in buzunarele contribuabililor fie prin marirea inflatiei sau politici economice si financiare care nu mai au nici o relevanta, ele fiind doar supuse aleatorului. Ar fi poate intelept sa reusim sa intelegem ca acest eveniment nu este altceva decat expresia stadiului in care a ajuns perceptia asupra succesului in viata. Aceasta stire ar trebui sa ne intristeze gandindu-ne la exemplul pe care il ia tinara generatie si totusi in acelasi timp sa ne bucure ca o viata, indiferent daca a luat sau nu doctoratul in filozofie, este un castig imens pentru familia respectivei persoane, iar in scoli profesorii isi vor face timp macar la ora de dirigentie sa-i invete pe copii ca in cel mai bun caz cei de de peste ocean incaseaza premiile oscar, cascadorii ramanand totusi pana la urma niste necunoscuti care pot sa respire doar prin intermediul personajelor de pe celuloid.

    1. Doamna Sharon Stone sta in fata noastra, picior peste picior: sub fusta, i se zareste Comisia de supraveghere SRI si televiziunea lui Ghita, rasturnindu-l pe Ion Stan, ca sa poata transmite in direct de la Piatra Neamt.

      Imaginea cu Sharon Stone este corecta .Detaliind putin se poate observa si modul c um este rasturnat Ion Stan cu vorbele rostite printre dinti de Ghita Asesoft: baietas ,noi untem la putere si nu putem fi deranjati de unul ca tine . Baga de seama ca asta- i inceputul! Allt fel o s-o patesti !Dnii baroni locali nu pot fi deranjati de fleacuri asa cum este interesul national !Interesul vostru este ca voi sa ne paziti ca sa nu fim deranjati de altii cand coabitam cu opozitia,intr-un perfect spirit crestinesc de ajutor reciproc: opozitia da consultatii juridice baronilor locali ,cand au ei nevoie de asa ceva.

      P.S. Din unele date,reluate din Cotidianul,cam 60-70% din tinerii ofiteri SRI,scarbiti de comportamentul noii puteri fata de Ion Stan,si-au gasit alta ocupatie ,iesind din sistem. Autorul opiniei n-a facut alt ceva decat sa traga cu Ochiul si pe alte site-uri.. Fara Timpan... 

    Se poarta generozitatea. Orice declaratie de avere mai acataii consemneaza imprumuturi substantiale acordate prietenilor.Deasemeni multa discretie. Nimeni nu consemneaza din ce cont a luat banii, (adica sunt sume care persoanele respective le poarta in buzunare) si nici in ce cont au fost trimise. (adica si primitorul are buzunare la fel de mari)

    Se pare ca toata lumea considera acest lucru normal

    Make,cred ca trebuie sa fii mai grijuliu cand te urci in automobil. 

    Cine este cretinul care scrie un astfel de articol?

    1. cand vine urmatorul articol?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb