IALOMIŢIANU SALVEAZĂ UITUCII DE LA AMENZI Firmele vor putea depune şi pe 25 iulie declaraţiile 112 la ghişeele administraţiilor financiare

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Politică / 29 iunie 2011

Gheorghe Ialomiţianu

Gheorghe Ialomiţianu

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a semnat un ordin prin care la data de 25 iulie firmele vor putea depune, ca şi pe 25 iunie, Declaraţia 112 şi în format pe hârtie, la ghişeele administraţiilor financiare teritoriale. "Se crea o confuzie. În lege se spunea că până la 1 iulie pot fi depuse şi în format pe hârtie, dar este vorba de perioada de declarare. Şi pe 25 iulie se vor putea depune la fel ca pe 25 iunie, după care, de luna următoare nu vom mai primi decât pe format electronic", a explicat, ieri, ministrul Finanţelor Publice.

De asemenea, companiile care au o cifră anuală de afaceri de până la 35.000 de euro nu vor mai fi nevoite să depună declaraţii semestriale, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi cu companiile care care nu au avut activitate în primele şase luni ale acestui an.

Un singur certificat pentru mai multe firme

Certificatul digital calificat pentru semnătura electronică se obţine de la unul din furnizorii de servicii de certificare acreditaţi în condiţiile legii privind semnătura electronică. "Cu un singur certificat se pot semna declaraţiile fiscale pentru mai mulţi contribuabili. În cazul în care sunt mai mulţi angajaţi desemnaţi pentru semnarea electronică a declaraţiilor fiscale, pentru fiecare angajat se obţine un certificat digital pe o adresă proprie de e-mail", menţionează reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

Semnătura electronică se eliberează pentru o persoană fizică, aceasta având posibilitatea să reprezinte la Fisc un număr nelimitat de societăţi. În luna februarie, şi-au depus declaraţia 112 pe internet numai 46.000 de firme, faţă de aproape 380.000 la ghişeu, conform datelor ANAF. Nici în lunile care au urmat, numărul celor care au ales varianta online nu a crescut suficient de mult. Însă, din estimările companiilor care eliberează dispozitivul, 65%-70% dintre contribuabilii care trebuie să-şi ia un certificat digital până luna viitoare fie şi l-au achiziţionat deja, fie sunt în plin proces. Furnizorii se pregătesc să acopere circa 30.000-35.000 de cereri de semnături digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb