IATA reduce din nou estimările privind profiturile companiilor aeriene

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iunie 2014

IATA reduce din nou estimările privind profiturile companiilor aeriene

Temerile privind avansul economiei Chinei şi riscurile politice au determinat industria aeriană să revizuiască în scădere, cu 700 de milioane de dolari, estimările privind profitul net global pe 2014, anunţă Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Conform previziunilor lansate ieri de IATA, companiile aeriene din întreaga lume vor obţine, în acest an, profituri totale de 18 miliarde dolari, faţă de 18,7 miliarde dolari, cât era prognoza anterioară, lansată în martie, respectiv 19,7 miliarde dolari, cât era cifra anticipată în decembrie 2013. Totuşi, IATA subliniază că perspectivele economice se vor îmbunătăţi în acest an.

Asociaţia anticipează că, în 2014, vânzările companiilor aeriene vor fi de 746 miliarde dolari, comparativ cu 745 miliarde dolari, cât estima anterior.

"Luptăm zi de zi ca să ne menţinem vânzările peste costuri", a declarat directorul general al IATA, Tony Tyler, adăugând: "Performanţele noastre financiare încă nu acoperă valoarea pe care o livrăm. Industria aeriană se confruntă cu dificultăţi din cauza majorării costurilor cu infrastructura, a managementului ineficient al traficului aerian, a taxelor împovărătoare şi a reglementărilor costisitoare".

IATA mai precizează că, din luna martie, comerţul internaţional a încetinit, iar încrederea investitorilor a scăzut din cauza temerilor legate de evoluţia creşterii economiei chineze.

Asociaţia estima, la finele anului trecut, că numărul pasagerilor transportaţi la nivel mondial va ajunge la nivelul record de 3,3 miliarde în 2014, cu 6% mai mare decât în 2013.

Companiile aeriene au avut, anul trecut, un profit cumulat de 10,6 miliarde dolari.

"Etihad Airways" PJSC din Abu Dhabi anunţă că va investi în "Alitalia" SpA dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii. După luni de negocieri cu privire la viitorul companiei italiene aflate în prag de colaps, "Etihad" va trimite către board-ul "Alitalia" o scrisoare care va include criteriile sale, în vederea aprobării acesteia înaintea lansării negocierilor finale dintre cei doi operatori de transport. "Etihad" nu a oferit detalii financiare privind eventuala investiţie, însă autorităţile italiene spun că este vorba despre aproape 600 de milioane de euro. Conform aşteptărilor, "Etihad" va prelua 49% din "Alitalia".

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni este o organizaţie ce reprezintă 240 de companii aeriene din întreaga lume, care acoperă a 84% din traficul aerian mondial.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb