ICCJ a decis menţinerea măsurii de arestare preventivă a lui Ilie Carabulea

M.C.
Anticorupţie / 12 mai 2015

Ilie Carabulea va fi judecat în arest preventiv, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, marţi, să respingă definitiv cererea inculpatului, prin care dorea anularea măsurii de arestare preventivă, dictată, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit mai multor surse din presă.

Omul de afaceri Ilie Carabulea urmează să fie arestat astăzi, după ce decizia Curţii Supreme va fi comunicată poliţiştilor.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri, arestarea preventivă a lui Ilie Carabulea, stabilind că omul de afaceri a încălcat prevederile măsurii controlului judiciar.

DNA a propus, joi, Curţii de Apel înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive pentru omul de afaceri, motivând că, în perioada februarie - martie 2015, acesta a încălcat "în mod repetat" obligaţiile impuse de controlul judiciar. Potrivit referatului procurorilor, Carabulea a exercitat în continuare acte de administrare, în cadrul unor societăţi comerciale.

DNA arată că omul de afaceri a intervenit în administrarea "Atlassib" SRL (în cadrul căreia deţinea pachetul majoritar, la momentul încălcării interdicţiilor) a "Carpatica Asig" SA (unde majoritară este "Atlassib", care are calitatea de inculpat în aceeaşi cauză penală în care Ilie Carabulea este judecat) şi a "Star Motors" SRL (unde Carabulea era asociat semnificativ).

Prin aceste intervenţii, omul de afaceri a continuat să determine diverse persoane prin fapte cu efect vădit intimidant, legate de notorietatea şi potenţa sa financiară, să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în cadrul procesului penal aflat în curs de judecată, susţin procurorii, care mai arată că, astfel, Carabulea dorea să convingă acele persoane "că este mai presus de lege", că poate încălca oricând hotărârile instanţei penale, convingându-le astfel că finalitatea procesului penal îi va fi favorabilă.

De asemenea, anchetatorii consideră că omul de afaceri a urmărit ca persoanele ce aveau calitatea de martori în procesul penal să fie descurajate să declare adevărul în faţa instanţei de judecată. În acest sens, omul de afaceri a dispus chiar reziliarea contractului de muncă al unui angajat, potrivit DNA, care arată că, în demersurile sale, Carabulea a fost sprijinit de diverşi angajaţi ai firmelor pe care le deţine direct sau indirect.

În rechizitoriul dosarului ASF, procurorii arată că, în 2012, "Carpatica Asig" avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea, împreună cu Radu Mustăţea, fost membru al Consiliului de Administraţie Carpatica Asig, şi Marian Mîrzac, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig, au arătat procurorii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb