ICCJ i-a respins lui Vanghelie contestaţia la arestul preventiv

Alexandru Costea
Anticorupţie / 17 aprilie 2015

Avocat: "Există probe noi, martori şi documente ce arată neimplicarea în unele fapte"

Actualizare 18:47

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, astăzi, contestaţia primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, la măsura arestului preventiv, scriu surse din presă.

Astfel, Vanghelie rămâne în arest încă 30 de zile, ICCJ menţinând decizia de pe 8 aprilie, prin care prelungea mandatul de arestare preventivă emis la 14 martie.

Tot azi, instanţa supremă a respins contestaţia vărului lui Marian Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor firme, prelungindu-i şi lui cu o lună arestul preventiv.

(Valentin Busuioc)

---

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a spus că edilul suspendat poate fi lăsat în libertate sau arestat la domiciliu pentru că există probe favorabile acestuia, dar şi martori şi documente ce au rolul de a demonstra faptul că Vanghelie nu a comis anumite fapte de care este acuzat, potrivit surselor din presă.

Cristian Ene a declarat, azi, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că le-a cerut judecătorilor să ia o măsură mai blândă faţă de clientul său, respectiv arest la domiciliu sau cercetarea sub control judiciar, având în vedere faza în care se află ancheta penală ce îl vizează pe primarul suspendat al Sectorului 5.

Avocatul a explicat că, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale şi audieri de martori ce nu necesită prezenţa lui Marian Vanghelie, astfel că o măsură mai blândă în cazul său nu poate influenţa în niciun fel urmărirea penală.

Instanţa supremă a dezbătut, azi, contestaţia lui Vanghelie împotriva deciziei prin care i-a fost prelungită măsura arestului preventiv.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice - Partidul Social Românesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb