ICF România: "Una din patru organizaţii din România apelează la servicii de coaching"

T.B.
Companii / 18 octombrie 2023

ICF România: "Una din patru organizaţii din România apelează la servicii de coaching"

Un sfert dintre organizaţiile din România apelează la servicii de coaching care ajută la îmbunătăţirea abilitaţilor de comunicare ale angajaţilor, creşterea productivităţii la locul de muncă, sporirea performanţelor individuale, dar şi de echipă, precum şi la găsirea unui echilibru între viaţa personală şi profesională, arată o analiză efectuată de International Coaching Federation (ICF) România, se arată într-un comunicat al ICF, remis redacţiei. Conform 2023 ICF Global Study, leadership-ul a fost aria principală de coaching, iar peste 70% dintre persoanele care au beneficiat de astfel de servicii au performanţe îmbunătăţite la muncă, în relaţii, dar şi abilitaţi de comunicare mai eficiente, informează sursa menţionată. 86% dintre organizaţiile care au apelat la servicii de coaching consideră că şi-au recuperat investiţia făcută în proces. Studiul mai arată că piaţa va ajunge, ȋn curând, la 50 de milioane de euro, conform sursei citate.

n plus, conform unui amplu studiu realizat recent de ICF Global, ȋn 30 de ţări, printre care şi România, 35% dintre respondenţii români declară că au participat la sesiuni de coaching, arată datele studiului. 86% dintre aceştia sunt mulţumiţi de serviciile oferite, iar alţi 61% spun că ar fi interesaţi să beneficieze de astfel de servicii, potrivit comunicatului.

"Cele mai multe organizaţii din România apelează la coaching pentru dezvoltarea abilităţilor personale şi profesionale ale angajaţilor, dar şi pentru îmbunătăţirea performanţelor la job. În contextul actual, dominat de lipsa forţei de muncă şi incertitudine economică, organizaţiile apelează la astfel de servicii ca instrumente de retenţie, pentru a-şi păstra cei mai buni şi talentaţi angajaţi, pentru a-şi construi business-uri solide, pe termen lung, căci, la urma urmei, nimic nu se poate face fără personal bun. Studiile noastre arată că există îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte indicatorii de engagement şi retenţie ale acelor companii care investesc în coaching", declară Madi Rădulescu, Preşedintă ICF România, conform sursei citate.

Piaţa de coaching din România este în creştere rapidă, estimată să atingă aproximativ 50 de milioane de euro şi un număr de beneficiari mai mare cu 86%, conform studiului ICF Global Coaching din 2023, informează sursa menţionată.

Scopul coaching-ului este deblocarea capacităţilor individuale şi optimizarea performanţelor personale, potrivit studiului.

Coaching-ul eficient încurajează schimbarea perspectivei şi dezvoltarea de noi strategii pentru a aborda provocările variate, arată datele comunicatului. Prin intermediul întrebărilor deschise şi promovarea autonomiei clienţilor în asumarea riscurilor rezonabile, se urmăreşte consolidarea încrederii în sine, permiţând găsirea de soluţii alternative pentru problemele profesionale şi personale, potrivit sursei citate.

Prin intermediul unei relaţii de încredere şi calitate, persoanele care beneficiază de coaching se simt apreciate şi implicate, având avantajul sprijinului acordat de un expert dedicat, care investeşte timp şi cunoştinţe pentru a-i ajuta să-şi atingă obiectivele, se mai arată în comunicat. De asemenea, coaching-ul facilitează descoperirea motivaţiei personale, potrivit comunicatului.

În contextul în care interesul pentru coaching al organizaţiilor din România creşte de la an la an, ICF România organizează cea mai mare conferinţă de coaching şi leadership din Europa de Sud-Est: Navigating Change - Creating Adaptive Communities va avea loc între 6 si 7 martie 2024, la Bucureşti, informează ICF.

14 coachi recunoscuţi la nivel internaţional, autori, experţi în inovaţie şi agenţi de schimbare în comunităţile lor sunt invitaţi să împărtăşească şi să susţină prelegeri şi ateliere, cu scopul de a implica participanţii într-un proces interactiv de învăţare, transmite sursa precizată.

În cadrul acestei conferinţe, participanţii vor explora moduri de a depăşi obstacolele şi de a promova o cultură a adaptabilităţii în organizaţii, comunităţi şi societate, în general, potrivit companiei. Conferinţa va oferi spaţiu de învăţare, schimb de idei şi creştere personală, pentru a ne pregăti pentru viitorul în continuă schimbare şi pentru a construi o societate adaptabilă şi prosperă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb